Gemeente Almere

Realiseringsovereenkomst Centrum Almere Buiten

26-11-2009

Wethouder A. Visser (links) en directeur Urban Interest, Remco Klomp (rechts) ondertekenen de realisatieovereenkomst II Centrum Almere Buiten. Op 25 november 2009 tekende wethouder Arno Visser namens de gemeente Almere de Realiseringsovereenkomst II voor de realisatie van het Centrumplan Almere Buiten. De overeenkomst is aangegaan met Buiten-Mere Properties BV, een onderdeel van Urban Interest uit Den Haag. Met het ondertekenen van de Realiseringsovereenkomst II is er tot een afronding gekomen van de realisatieafspraken voor de herontwikkeling van het gehele centrum van Almere Buiten.

Al in 2007 zijn met de beide marktpartijen Urban Interest en Multi Vastgoed in het centrum van Almere Buiten Realiseringsovereenkomsten gesloten. Deze worden momenteel uitgevoerd. In het voorjaar van 2008 is gestart met de werkzaamheden in het centrum. In begin november is de eerste fase van het nieuwe centrum geopend met nieuwe winkels voor Lidl en Albert Heijn.

De Realiseringsovereenkomst II die nu is ondertekend, is een herziening en aanvulling op de eerder getekende Realiseringsovereenkomst uit 2007 met Buiten-Mere Properties BV.

Wethouder Arno Visser: "In de overeenkomst zijn de wijzigingen op het Masterplan voor het centrum, die in september 2008 door de Gemeenteraad zijn vastgesteld, opgenomen. Een voorbeeld is hiervan is het realiseren van een integrale ondergrondse openbare parkeergarage onder het gebied tussen de New Yorkweg en het Noordeinde. Deze parkeergarage krijgt meer dan 400 parkeerplaatsen. In de overeenkomst zijn ook de afspraken opgenomen over de ontwikkeling en realisatie van de bouwblokken 5, 7 en 9. Dit betreft de bebouwing van de huidige open parkeerterreinen en de herontwikkeling van de panden aan de noordzijde van het spoor. De bouwblokken 5, 7 en 9 worden de komende jaren gerealiseerd."