Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Klopje Popje presenteert CD tijdens Haags Pop Podium Avond in SuperMarkt

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting al zeven jaar concertavonden waarbij elke keer twee talentvolle Haagse acts optreden. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Op donderdag 26 november worden in poppodium De SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag concerten gegeven door de groepen Klopje Popje en G O T V.

KLOPJE POPJE
Wie van een uitbundige feestjes houdt, is bij Klopje Popje aan het juiste adres. Een heuse muzikale ontploffing vol energie, idioterie en waanzin is het resultaat zodra de band het podium betreedt. In de frontman zijn de ADHD-trekjes van Hans Teeuwen te herkennen, in de muzikale begeleiding invloeden uit de pop, jazz, metal en meer. Er is geen hokje groot genoeg om de veelzijdigheid van Klopje Popje te omvatten. Zelf nemen ze daarom genoegen met de benamingen: 'theatraal, hysterisch en catchy.' Klopje Popje is alle gekheid op een stokje dat met veel bombarie en muzikaliteit naar voren wordt gebracht. Tijdens de Haags Pop Podium Avond presenteert Klopje Popje hun CD 'Recalcitrant Dagblad'. Bezetting: Elrond (zang), Semafoor (gitaar), Remo (gitaar), Roenderbarr (bas) en Gendermeester (drums).

G O T V
G O T V is een Leids/Haagse band die onlangs hun eerste EP heeft uitgebracht, getiteld 'Aminal Planet'. Over de betekenis van de afkorting G O T V is de band onduidelijk. Het kan Group Of Tactical Vineyards zijn maar ook Grumpy Old Tulsa Vagabond of Gnomes Often Test Vicodin. Muzikaal is de band makkelijk te plaatsen. G O T V maakt rockmuziek in verschillende vormen, met een mengeling van stonerrock en progrock tot metal en indierock. Bezetting: Rout Klout Wondertrout, Rickshaw Rickie, Tibowibo en Ten-Take Tiasco.

Haags Pop Podium Avond - Donderdag 26 november - 21.30 uur. De SuperMarkt is gevestigd aan de Grote Markt 25 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

Klopje Popje - www.myspace.com/klopjepopje
G O T V - www.myspace.com/gotvmusic
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
SuperMarkt - www.supermarktdenhaag.nl


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht