Ingezonden persbericht


Onderzoek MIND Magazine wijst uit:
Nederland massaal in therapie

40% respondenten heeft ervaring met coach, therapeut of psycholoog

In het decembernummer presenteert MIND Magazine een onderzoek naar de therapie-ervaring van de Nederlanders. Het blijkt dat 40% van de ondervraagden wel eens gebruik heeft gemaakt van een coach, therapeut of psycholoog en 10% geeft aan momenteel in therapie te zijn. De twee belangrijkste redenen voor therapie zijn burn-outs en depressies, beide in 24% van de gevallen. Daarnaast is een reden voor professionele psychische hulp vaak een onverwerkt trauma, eigen gedragsproblemen of relatieproblemen. Maar liefst 82% zegt achteraf veel baat te hebben gehad bij de gekozen therapie. Het lijkt erop dat het gebruik van therapie in Nederland steeds normaler is en het bestaande taboe hierop langzaam wordt doorbroken.

Opvallende resultaten uit het onderzoek van MIND Magazine uitgevoerd door De Vos en Jansen Marktonderzoek onder 536 respondenten:
* 40% van de ondervraagden heeft ervaring met een vorm van professionele hulp
* 10% maakt momenteel gebruik van professionele hulp
* mannen maken met 35% minder gebruik van professionele hulp dan vrouwen, met 44%
* 24% hiervan bezocht een therapeut voor overspannenheid of burn-out
* 10% hiervan schakelde professionele hulp in voor problemen op het werk Wie maakt ons gelukkig?
Het blijkt zinvol te zijn om een professional in te schakelen bij klachten en problemen als overspannenheid, depressiviteit en echtscheiding. In het decembernummer gaat MIND Magazine in op de verschillen tussen een coach, psycholoog of psychiater. De coach is praktisch en dient als een soort begeleider aan de zijlijn. De psycholoog helpt om helderheid te verschaffen in de problematiek en kan deze helpen op te lossen. Een psychiater helpt orde op zaken stellen door op zoek te gaan naar de achtergrond van problemen en kan als enige medicijnen voorschrijven.

Over MIND Magazine
MIND Magazine, een psychologie glossy voor mensen die bewust positief in het leven staan, schrijft over onderwerpen op het gebied van psyche en gedrag, samenleven, spiritualiteit, welness en beauty. In 2008 won MIND Magazine de Bruna Publieksprijs als BESTE NIEUWE TIJDSCHRIFT van het jaar. Het decembernummer van MIND Magazine ligt vanaf 26 november in de winkel.

www.mind-magazine.nl


Noot voor redacties
----------