Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Schreurs opent aansluiting op Spoorlaan

BARENDRECHT (dinsdag 24 november 2009) ­ Op donderdag 26 november verbindt wethouder Schreurs (Economische Zaken) rond tien uur de Koopliedenweg met de toekomstige Spoorlaan op bedrijventerrein BT-Oost. Met behulp van een asfaltwals verwijdert Schreurs de huidige afzetting waardoor de ontsluitingsweg naar het nieuwe pand van Hillfresh International BV in gebruik wordt genomen. Hiermee is wederom een belangrijke stap gezet voor de verdere realisatie van de toekom- stige Spoorlaan. De Spoorlaan vormt straks de verbinding tussen de oostelijke rondweg om Barend- recht en het NS-station en is tevens dé ontsluitingsweg voor de op BT-Oost gevestigde (AGF-)bedrijven.

De gemeente is met een aantal grote AGF-bedrijven, waar onder Hillfresh, Olympic Fruit en The Greenery, al langere tijd in gesprek om bedrijventerrein BT-Oost te herstructureren. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de aldaar gevestigde bedrijven ook in de toekomst optimaal kunnen functioneren. Inmiddels zijn meerde- re verouderde gebouwen gesloopt of worden nog gesloopt en vervangen door nieuwe panden. Daarnaast wordt in het totale gebied de openbare ruimte opnieuw ingedeeld. Hierin is de belangrijkste exponent de aanleg van de nieuwe Spoorlaan. Deze weg vormt straks de verbinding tussen rondweg en het NS-station en is dé ontsluitingsroute voor de bedrijven. Martin Schreurs is trots op de belangrijke stappen die de afgelo- pen jaren zijn gezet. "De Spoorlaan is van vitaal belang aangezien het type bedrijvigheid op BT-Oost ge- paard gaat met veel transportbewegingen. Met de aansluiting van de Koopliedenweg op de toekomstige Spoorlaan zetten we wederom een stap in de richting van de herstructurering van het gebied." Ook voor het bedrijf Hillfresh dat binnenkort haar activiteiten vanuit de Waalhaven overbrengt naar een nieuwbouwvesti- ging op BT-Oost is het van groot belang dat de ontsluiting van dit gebied optimaal geregeld wordt. De komst van Hillfresh naar Barendrecht levert zo'n 55 arbeidsplaatsen op.

Economisch dynamische gemeente
Barendrecht scoort al jarenlang goed op economisch gebied. Uit het jaarlijkse onderzoek van het blad Else- vier en Bureau Louter bleek vorig jaar nog dat de gemeente, als het gaat om economische prestaties in 2007, wederom het beste presteerde in Zuid-Holland. Landelijk eindigde Barendrecht op een vierde plek, waarmee al zeven jaar een plek in de landelijke top zes wordt behouden. De agrisector draagt daar in be- langrijke mate aan bij.


Noot voor redacties


Noot voor redacties