IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 26 november 2009
19.00-21.00 uur
Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


*Hoofdgast: journalist Gerbert van Loenen
Een mislukte operatie bij zijn vriend, die daarna verder moest leven met hersenletsel, zette Trouw-journalist Gerbert van Loenen aan het denken.

In zijn boek "Hij had beter dood kunnen zijn" onderzoekt hij de waarde van het leven en de vraag wie daarover mag beslissen.


*De documentaire Birma VJ toont materiaal dat met gevaar voor eigen leven is gefilmd tijdens de opstand van Birmese monniken tegen het militaire regime. Ole Chavannes van Free Voice vertelt hoe het nu gaat met deze undercover journalisten.


* Journalist Martijn Roessingh heeft twee adoptiekinderen uit China. In zijn boek Hoe China mij twee dochters schonk beschrijft hij zijn zoektocht naar hun herkomst en ontdekt hij de bizarre gevolgen van de Chinese bevolkingspolitiek.


*De kwestie: Kijken in de Ziel?
Voor de tv-serie en het boek Kijken in de Ziel interviewde journalist Coen Verbraak twaalf psychiaters. Aan tafel Coen Verbraak en twee psychiaters: Liesbeth Vleugel en Jan Swinkels, over wat de psychiatrie te bieden heeft.

Live Muziek: Engelse Country van The Epstein

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl