Kansspel met PIN stimuleert consumenten meer te pinnen

26/11/2009 06:00

Currence

Currence en SBEB willen twee miljard pinbetalingen in 2009

December is de koopmaand bij uitstek en daarom voor Currence en de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) de ideale tijd om het pinnen een extra impuls te geven. Om ervoor te zorgen dat consumenten dit jaar vaker met hun pinpas betalen, organiseren beide organisaties samen het eerste Pin en Win Winterfeest. Van 26 november tot en met 31 december maken consumenten met hun pinbon kans op diverse geldprijzen. Currence en SBEB willen nog dit jaar 2 miljard pintransacties realiseren. Vorig jaar was het aantal pinbetalingen ruim 1,75 miljard .

Pinbetaling belonen met prijzen

Hoewel de voordelen van pin bekend zijn, betaalt de consument nog niet de helft van zijn aankopen met pin. 'Met het Pin en Win Winterfeest belonen we consumenten voor het betalen met hun pinpas. Consumenten kunnen gratis meedoen. Door de pinbon te registeren op www.pinenwinwinterfeest.nl maken ze kans op bijna 900 prijzen. Deelnemers kunnen voor elk uur tijdens de actieperiode 100 euro winkeltegoed winnen en daarnaast geven we in totaal 13 keer een jaar lang gratis boodschappen weg. Met deze prijzen, die in de dure december maand meer dan welkom zijn, willen we het pinnen nóg aantrekkelijker maken. En hopen we het pinrecord van vorig jaar te doorbreken. Op naar de 2 miljard,' zegt Bob Goulooze van Currence.

Veiliger, sneller en makkelijker

Pinnen is veiliger, sneller en makkelijker. Consumenten hoeven geen contant geld bij zich te dragen en kunnen daardoor ook niet van hun geld worden beroofd. Een winkel waar weinig contant geld aanwezig is, vormt een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallers. Het betalen met pin gaat ook sneller waardoor de doorstroming aan de kassa groter kan zijn en de rijen minder lang zijn. Bovendien behoort met pin het gedoe met kleingeld tot het verleden en hebben consumenten altijd genoeg geld op zak.

Currence is eigenaar van PIN, Chipknip, iDEAL, Acceptgiro en Incasso/Machtigen. De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen werd opgericht na afsluiting van het Convenant Betalingsverkeer 2005. De stichting beheert een fonds dat projecten ondersteunt die de veiligheid en efficiency van het betalingsverkeer vergroten.





http://www.pinenwinwinterfeest.nl

currence.nl