Correctie: "binnen 360 dagen na aanschaf" moest zijn "binnen 60 dagen na aanschaf"
TomTom


TomTom en Renault introduceren 's werelds eerste upgrade voor geïntegreerde navigatiesystemen

Nov 25 2009

TomTom en Renault introduceren 's werelds eerste upgrade voor geïntegreerde navigatiesystemen

Amsterdam, 25 november 2009 - Voor de eerste keer is het voor gebruikers van geïntegreerde navigatiesystemen mogelijk om over nieuwe geavanceerde functionaliteiten te beschikken zonder een heel nieuw systeem aan te schaffen. Carminat TomTom gebruikers kunnen vanaf nu profiteren van slimmere en efficiëntere navigatie die leidt tot veiliger rijgedrag.

De update van de Carminat TomTom zal de snelste route plannen door de rijervaring van miljoenen TomTom gebruikers wereldwijd te gebruiken (IQ Routes(TM)1). Automobilisten zullen ook een stuk veiliger en minder stressvol deelnemen aan het verkeer door de populaire geavanceerde rijstrookaanwijzingen2. Deze functionaliteit geeft bestuurders duidelijkheid als ze moeten navigeren op moeilijke kruisingen en moeten wisselen van rijbaan.

Deze twee waardevolle functionaliteiten komen beschikbaar als onderdeel van de nieuwe Carminat TomTom kaart3 die dankzij de verwijderbare SD Card drive in het apparaat en de gratis software applicatie van TomTom (TomTom HOME), gemakkelijk aan het apparaat kunnen worden toegevoegd.

Gebruikers van de Carminat TomTom kunnen deze software op dit moment al gebruiken voor het updaten van bijvoorbeeld POI's en stemmen. Gebruikers ontvangen de IQ Routes en geavanceerde rijstrookaanwijzingen functionaliteiten automatisch als ze hun volgende kaart aanschaffen of hun meest recente update mogelijkheid activeren. Laatstgenoemde mogelijkheid geeft gebruikers de kans om binnen 60 dagen na aanschaf van het apparaat gratis de meest recente kaart te downloaden.

"Vanaf vandaag kunnen Carminat TomTom gebruikers zelf over slimmere en snellere route-informatie beschikken omdat ze de functionaliteiten gemakkelijk zelf kunnen downloaden - uniek in de automobielindustrie", zei Giles Shrimpton, TomTom's Managing Director Automotive. "Dit is een belangrijke mijlpaal in ons streven de automobielindustrie te ondersteunen in het tegemoetkomen van de wensen van haar klanten".

De Carminat TomTom werd in april van dit jaar geïntroduceerd op de nieuwe Clio en Scenic modellen. Later kwam het geïntegreerde navigatiesysteem ook beschikbaar voor de Renault Megane, Laguna en Fluence,modellen. TomTom biedt met de Carminat TomTom een betaalbaar geïntegreerd navigatiesysteem voor de mainstream auto-industrie.

- EINDE -