Ingezonden persbericht


Persbericht

Harlingen, 26 november '09

'Frisse Wind' door Harlingen

Harlingen is sinds deze week een politieke partij rijker: "Frisse Wind Harlingen". Het is voor het eerst sinds jaren dat er weer een nieuwe partij is opgezet. Deze partij, zonder politieke kleur, heeft als doel de bouw van de nieuwe afvaloven te stoppen en burgers meer inspraak te geven in de politiek.De oprichting van Frisse Wind Harlingen komt niet zomaar uit de lucht vallen. In september j.l. werden al 13.500 handtekeningen (de gemeente Harlingen heeft 15.696 inwoners) ingezameld tegen de bouw van de afvaloven.

Frisse Wind Harlingen is een initiatief van een aantal ongeruste burgers. De naam van de politieke partij is ontstaan doordat de oprichters in gesprekken met andere bewoners meerdere malen te horen kregen dat er 'een frisse wind door het gemeentebestuur moest gaan waaien'. Bovendien staat het symbool voor de frisse wind die de Harlinger bevolking graag wil behouden, zónder de afvaloven.

De aanleiding om de partij op te richten is de zitting bij de Raad van State geweest. Woordvoerster Jennifer Steevensz licht toe: "Hierin kwam de hoogte van de pijp die de afvaloven krijgt, aan de orde. In de bouwplannen staat dat deze pijp slechts 44 meter hoog wordt, zodat hij nog net binnen het bestemmingsplan past en er door de bewoners en Waddenvereniging geen schadeclaims kunnen worden ingediend. Voor een goede rookafvoer is echter een hogere pijp nodig. Daarbij komt dat uit onderzoek is gebleken dat in Nederland een overcapaciteit is aan afvalovens. Een extra afvaloven in Harlingen is daarmee overbodig geworden. Het blijkt zelfs dat er afval uit het buitenland moet worden aangetrokken om de afvaloven rendabel te maken".

Frisse Wind Harlingen draagt de stichting afvaloven Nee een warm hart toe, immers de stichting heeft het zelfde doel. De partij en stichting opereren wel gescheiden van elkaar.

Iedereen die zich betrokken voelt bij Frisse Wind Harlingen kan lid worden van deze partij. Het doel staat voorop: de bouw van de afvaloven stoppen en meer inspraak voor de burger bewerkstelligen. Hiermee is Frisse Wind Harlingen ervan overtuigd voor Harlingen een goede toekomst te kunnen realiseren.

Voor meer informatie zie ook www.frissewindharlingen.nl


---

Noot voor redacties

Voor pers (