Hulpverlening Gelderland Midden


Eerste prikdag goed verlopen in Gelderland Midden

Vaccinatiecampagne Nieuwe Influenza A (H1N1)

Hulpverlening Gelderland Midden heeft woensdag 25 november 2009 de eerste ronde vaccinaties tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) verzorgd. Ruim 35.000 kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en ruim 8.000 huisgenoten van kinderen tot en met 5 maanden zijn opgeroepen om zich te laten vaccineren op één van de 15 locaties in Gelderland Midden. Het opkomstpercentage lag rond 18:00 uur op 67%. Verwacht wordt dat dit oploopt naar een kleine 70%.

Bij de locatie Valkenhuizen in Arnhem waren in het begin van de dag verkeersproblemen. Deze problemen zijn door de politie snel opgelost. Er kwamen meer verkeersregelaars en er werden extra verwijzingen naar parkeerplaatsen geplaatst.

In Ede liep de vaccinatielocatie sporthal De Peppel s ochtends erg vol. Hierdoor ontstonden buiten wachtrijen. Met extra prikkers en een andere indeling in de sporthal, zodat meer mensen binnen konden wachten, werd dit probleem opgelost.

Aanleiding van de problemen vormde onder andere een piek in de opkomst s ochtends. Enkele locaties hadden tijdens de ochtend een opkomstpercentage van meer dan 100 procent. Dit betekent dat veel mensen eerder naar de vaccinatielocatie kwamen dan op hun oproepkaart vermeld stond.

Over het algemeen is Hulpverlening Gelderland Midden erg tevreden met het resultaat. 750 mensen hebben zich samen ingezet voor de campagne. Zij zijn afkomstig van Hulpverlening Gelderland Midden, de gemeenten, thuiszorgorganisaties, ziekenhuizen en scholen uit de regio.

Ype Schat, directeur Volksgezondheid Hulpverlening Gelderland Midden: Ik ben best een beetje trots op de prestatie die we hier vandaag met zijn allen hebben neergezet

Jan Salomons, projectleider vaccinatie Hulpverlening Gelderland Midden: Ik ben tevreden over de inzet van de medewerkers en het verloop van de dag, ook al was deze voor sommigen erg lang.

De tweede ronde vaccinaties is op woensdag 16 december 2009. Dan kunnen dezelfde mensen als vandaag, op dezelfde 15 locaties in de regio hun tweede vaccinatie ophalen.

Voor vragen over de vaccinatiecampagne kan iedereen op werkdagen en in het weekend van 8.00 uur tot 20.00 uur bellen met de landelijke informatielijn van Postbus 51: 0800-1100 (gratis).

Voor informatie over de vaccinatiecampagne in de regio Gelderland Midden kunt u kijken op: www.hulpverleninggelderlandmidden.nl.