Persbericht

Startpagina verbetert iPhone app

Amsterdam, 26 november 2009 - Vandaag is de nieuwe versie van de Startpagina iPhone app beschikbaar. Aan de mobiele app van de populaire site is onder andere een feedreader toegevoegd. Daarnaast zijn er nog enkele veranderingen doorgevoerd op basis van de feedback van gebruikers.

Met de nieuwe feedreader kan de gebruiker zestig verschillende nieuwssites volgen. Hierdoor is de weergave van deze favoriete websites een stuk overzichtelijker. iPhonegebruikers zien hoeveel nieuwe artikelen er zijn per nieuwssite. Een enkele klik toont een lijst met headlines waarop doorgeklikt kan worden naar het volledige artikel. In de feedreader staan standaard al zeven nieuwsfeeds. Hieraan kan de gebruiker feeds toevoegen maar ze bijvoorbeeld ook verwijderen of de volgorde aanpassen.

Feedback van gebruikers
Naast de nieuwsreader voerde Startpagina op basis van feedback van gebruikers nog een aantal andere aanpassingen door. Gebruikers gaven aan de landschapsweergave een prettige manier te vinden om mobiel te internetten. Daarom onderging de weergave van de applicatie een verbetering.

Als het gaat om het tonen van webpagina's en mobiele pagina's verschillende de voorkeuren van gebruikers nogal. Met de toegevoegde schakelknop kan de gebruiker zelf schakelen tussen mobiele -en normale websites. De gebruiksvriendelijkheid van de app is verder verbeterd. Mobiele surfers kunnen nu eenvoudig zoeken binnen alle links van Startpagina.