Koninklijke Ahold


Persbericht:

Ahold nieuwe sponsor Stedelijk Museum Amsterdam

Ahold en het Stedelijk Museum maken bekend dat zij een driejarige sponsorovereenkomst zijn aangegaan. Ahold draagt daarmee bij aan de heropening van het museum en aan toekomstige tentoonstellingen.

Gijs van Tuyl, directeur van het Stedelijk Museum, zegt vandaag: "We zijn zeer gelukkig dat Ahold heeft besloten het Stedelijk te steunen. Het is een goed teken dat er in deze tijd bedrijven als Ahold zijn die een sponsorovereenkomst aan willen gaan om de kunst in Nederland te ondersteunen. Dat geeft ons het vertrouwen dat ook andere bedrijven het belang zullen onderschrijven om het Stedelijk te steunen, nu we ons opmaken voor de heropening aan het Museumplein."

Peter Wakkie, Chief General Counsel en lid van de Raad van Bestuur van Ahold, voegt toe: "Ahold is er trots op sponsor te worden van het Stedelijk Museum, dat een grote reputatie geniet in Nederland en in het buitenland. Dit past in ons beleid om de gemeenschappen waarin we actief zijn te ondersteunen. We zien ernaar uit om op deze wijze onze banden met de stad Amsterdam verder aan te halen en bij te dragen aan het succes van het nieuwe Stedelijk Museum."

Over het Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland. Het historische gebouw wordt op dit moment gerestaureerd, en uitgebreid met een futuristische nieuwbouw - een ontwerp van Benthem Crouwel Architekten - wat meer dan ooit ruimte biedt voor de collectie en voor tentoonstellingen. Meer informatie en nieuws over de heropening is te lezen op www.stedelijk.nl.

Over Ahold
Ahold is een internationale groep van toonaangevende supermarkten in Europa en in de Verenigde Staten. Het bedrijf streeft naar marktleiderschap in elke markt waarin het actief is, en onderscheidt zich met sterke, lokale merken. Meer informatie over Ahold is beschikbaar op www.ahold.com.