Ingezonden persbericht



---



|Datum           | |Den Haag, 26 november 2009                                         |
|                                                                                      |
|                                                                                      |
T-Mobile leverancier van NS voor draadloos internet in de trein.


. NS en T-Mobile sluiten 3-jarig contract.
. T-Mobile voorziet NS-treinen van snelle draadloze internetverbinding.
. Eerste treinen met internet rijden vanaf maart 2010.

De Nederlandse Spoorwegen en T-Mobile sluiten een driejarige overeenkomst om samen internet in de trein te verzorgen in Nederland. De intercity treinen worden voorzien van een tv-scherm met reisinformatie en een T-Mobile HotSpot. Deze combinatie zorgt ervoor dat treinreizigers altijd de meest actuele reisinformatie hebben en in de trein toegang krijgen tot een snelle draadloze internetverbinding via Wi-Fi. Vanaf 1 maart 2010 worden de eerste treinstellen met draadloos internet opgeleverd. De verdere uitrol van internet in de trein loopt naar verwachting tot en met 2012. T-Mobile werkt hiervoor samen met Nomad Digital Ltd, die de IT-infrastructuur verzorgt. De oplossingen van T-Mobile en Nomad Digital Ltd zijn reeds op succesvolle wijze in gebruik in onder andere Engeland en Duitsland.

André Suurmond, Directeur Business Marketing bij T-Mobile in Nederland: 'Het gebruik van mobiel internet op de laptop en via de mobiele telefoon groeit explosief. Consumenten en zakelijke gebruikers willen ook onderweg op elk moment de mogelijkheid hebben om even het internet op te gaan of hun email te checken. Wij zijn dan ook blij dat de Nederlandse Spoorwegen haar klanten via de T-Mobile HotSpot oplossing wil voorzien van een snelle mobiele internetverbinding in de Intercity treinen. De NS zal deze service in eerste instantie kosteloos aanbieden en daarmee het gebruik van mobiel internet verder stimuleren.'

Over T-Mobile in Nederland

T-Mobile had in 2008 een jaaromzet van 1,806 miljard euro. T-Mobile bedient meer dan 5,4 miljoen klanten in Nederland (per 1 oktober 2009). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In Nederland beschikt T-Mobile over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding. T-Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie ondernemingen in de wereld.