Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Carmen Breeveld wordt nieuwe voorzitter van Federatie Zakenvrouwen

Leusden 26 november 2009 ­ Met ingang van 2010 wordt Carmen Breeveld (44) de nieu- we voorzitter van Federatie Zakenvrouwen. Zij neemt de functie over van Marianne Brouwers, die de federatie sinds september 2008 als voorzitter leidde.

Carmen Breeveld heeft ruime ervaring opgedaan op het terrein van Human Resource Mana- gement. Ruim 14 jaar is zij zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven actief met execu- tive bemiddeling en consultancy. Sinds 1996 is zij eigenaar-directeur van Team Care, spe- cialist in het benutten van talent door organisaties. In 2003 werd zij uitgeroepen tot Zwar- te Zakenvrouw van het Jaar. Sindsdien vervult zij naast haar ondernemerschap ook ver- schillende advies- en toezichthoudende functies waaronder voorzitter Stichting Women on Board, voorzitter Stichting Human Talent Trophy, ambassadeur Topfocus, bestuurslid Stich- ting Intent en vele andere nevenfuncties op het terrein van diversiteit.

Sinds de oprichting van Federatie Zakenvrouwen Nederland is Breeveld actief betrokken geweest vanuit de Commissie Politiek, waarin zij een voortrekkersrol heeft vervuld in di- verse politieke zaken die vrouwelijke ondernemers raken. Met haar androgyne competentieprofiel, slaagt zij er keer op keer in om complexe zaken bespreekbaar te maken en verbindingen te leggen tussen diverse groepen in de samenle- ving. Vanuit deze gedrevenheid wil zij de missie van Federatie Zakenvrouwen -- stimuleren van levenslange economische zelfstandigheid voor vrouwen -- versterken.

Marianne Brouwers gaf medio november aan haar voorzitterschap van Federatie Zaken- vrouwen te willen overdragen aan Carmen Breeveld in wie zij een ambitieuze opvolger ge- vonden heeft.
Als voorzitter heeft Brouwers een structurele bijdrage geleverd aan de versterking en pro- filering van Federatie Zakenvrouwen, de overkoepelende organisatie waarbinnen netwer- ken van vrouwelijke ondernemers en managers in Nederland samenwerken. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat zij van deze krachtenbundeling kunnen profiteren en beter ge- hoord worden. Vanuit hun doelstellingen beogen zij een maatschappelijke en economische beweging in gang te zetten.