Ingezonden persbericht



---



FLAP
Voor kleine doeners en dromers

FLAP is een knuffel uit de Jelmer Zijlstra collectie; eigentijds design voor kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar. FLAP gaat zoveel mogelijk op de belevingswereld van het kind in. Een belangrijk uitgangspunt voor kinderproducten is het spelenderwijs zelf van alles ontdekken.

Jelmer Zijlstra: "Het doel van mijn collectie is vooral het prikkelen van de kinderfantasie, het spelenderwijs vaardigheden ontwikkelen en het ,,zelf doen stimuleren. De collectie moet de blijheid en gretigheid van kinderen in hun spel stimuleren. Ik wil kinderen in het gebruik van mijn producten aanzetten tot improviseren en ontdekken."

FLAP gaat leven door wat een kind er mee doet, namelijk het scheppen van hun eigen droomwereld. Ze moet de kinderen onderdompelen in een eigen bezigheid, zodat ze totaal in iets op gaan. Het gaat om doen, kijken en dromen.

FLAP is de ,,meegroei knuffel, waarvan je steeds meer gaat ontdekken: met deze ,,meegroei knuffel ontdekt een kind steeds iets nieuws. In de eerste jaren is het een knuffellapje, een jaar later worden de ringen in elkaar gezet en nog later worden er meerdere FLAPS aan elkaar gekoppeld. De basisvorm lijkt op een uitgeFLAPt atonium. Kinderen verzinnen met FLAP hun eigen knuffel; een levende octopus, een ruimteschip of een speelobject om mee te vouwen, knopen in te maken, eindeloos aan elkaar te rijgen, een grote (gekleurde) ,,familie te maken enzovoort.

FLAP is winnaar van de KEK Trend Award 2007, categorie Uniek Kinderdesign.

De jury: "De jury noemt het speelgoed ,,kunstzinnig, met een hoog ,,dit wil ik doen/proberen gehalte. De kinderen kunnen tijdens het spelen met deze producten mooi hun fantasie benutten. ,,Je wordt er hebberig, nieuwsgierig en onderzoekend van. Daarnaast is de jury enthousiast over de mooie vormgeving en materiaalgebruik van de producten. Opvallend design speelgoed is zeldzaam."

FLAP is vanaf december 2009 leverbaar in vijf kleuren.



Ingezonden persbericht