Gemeente Sittard-Geleen


181_2009

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Gemeente sloopt oude schoollocaties Munstergeleen

Sittard-Geleen, 23 november 2009 - Nog voor de kerst zullen door de gemeente Sittard-Geleen de beide vrijgekomen schoollocaties te Munstergeleen worden gesloopt. Het betreft de locatie van de voormalige ABC-school aan de Watersleyerweg en de voormalige basisschool Aan de Bronkboum aan de Holleweg. Beide panden zijn vrijgekomen na de ingebruikname van de nieuwe basisschool aan de Burgemeester Smeetsstraat. 'De twee leegstaande schoollocaties zullen in december gesloopt worden. Dit voorkomt langdurige leegstand van de panden en bevordert zo de veiligheid voor onze buurtbewoners, aldus wethouder Berry van Rijswijk (onderwijs).

Voor de locatie aan de Watersleyerweg heeft Woonmaatschappij ZO Wonen in overleg met de gemeente een inbreidingsplan ontwikkeld voor 14 huurwoningen.

Aan de zijde van de Watersleyerweg worden vijf eensgezinswoningen gerealiseerd. Daarachter komt een hofje met negen woningen in patio-vorm met deels twee bouwlagen. De start van de bouw is begin 2010 gepland.

Ook de locatie 'Aan de Bronkboum' zal, vooruitlopend op een nieuwe bestemming, gelijktijdig met de locatie aan de Watersleyerweg worden gesloopt.

Dit om leegstand en vandalisme te voorkomen. De nu aanwezige speeltuin en omheining zullen zolang blijven gehandhaafd. Het terrein van de school zal als tijdelijke groenvoorziening worden ingericht.

Op dit moment wordt onderzocht welke ontwikkeling ter plaatse gewenst is of mogelijk is. Zodra hierover meer duidelijkheid bestaat zal met het Wijkplatform en de buurtbewoners worden overlegd alvorens de formele procedures worden opgestart.


---