Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstenrade, 26 november 2009

BCT uit Amstenrade in lijst van snelgroeiende Nederlandse bedrijven

BCT uit het Limburgse Amstenrade is één van de 691 bedrijven, die dit jaar in de lijst van FD Gazellen staat. Het is voor het eerst dat BCT in de lijst staat. De lijst, die elk jaar door Het Financieele Dagblad wordt samengesteld, bestaat uit Nederlandse bedrijven, die in drie achtereenvolgende jaren minimaal 20% gegroeid zijn en in die drie jaar geen verlies geleden hebben. BCT is één van de grootste Nederlandse spelers in de markt voor Document Management Systemen en Enterprise Content Management systemen. Het bedrijf levert zijn systemen vooral aan overheidsinstellingen, gemeenten, politie- en brandweerkorpsen, waterschappen, scholen en ziekenhuizen. BCT, dat in 1985 werd opgericht, realiseerde in 2008 een omzet van 18 miljoen euro en biedt werk aan 180 personen.

Uit het onderzoek van de jaarverslagen over 2008 blijkt, dat de snelle groeiers van Nederland vooral geprofiteerd hebben van de nog redelijk goede marktomstandigheden in dat jaar. De effecten van de crisis waren nog amper merkbaar. Minder dan tien procent van de bedrijven in de lijst gaf aan, dat omzet en winst onder druk stonden als gevolg van de tegenvallende marktomstandigheden. De meeste bedrijven uit het overzicht hebben bovendien een solide financieringsstructuur, waardoor ze beter in staat zijn de neergaande conjunctuur op te vangen.

Opvallend was, dat veel bedrijven uit de lijst aangaven te profiteren van productontwikkeling, innovatie en uitbreiding van de activiteiten in het buitenland in de afgelopen jaren. Dat was zeker ook voor BCT het geval. Het bedrijf heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe oplossingen voor factuurverwerking, bezwaar- en beroepsprocedures, contractbeheer en in systemen voor automatische documentregistratie en -classificatie. Die producten worden met behulp van partners ook buiten de traditionele markten van BCT verkocht. Daarnaast werd in 2003 een begin gemaakt met de verkoop van oplossingen in landen als Duitsland, Groot-Brittannië en Zweden. De oplossingen van BCT zijn momenteel in gebruik bij meer dan 700 grote en middelgrote bedrijven en instellingen in de Benelux en Duitsland. Daarnaast levert BCT een serie oplossingen voor specifieke taken en branches.

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat BCT positief in het nieuws komt. Uit marktonderzoek bleek, dat BCT in 2008 de grootste, Nederlandse leverancier in de ECM-markt was met een eigen product. Uit een ander onderzoek bleek, dat BCT uitgegroeid was tot één van de marktleiders in het relatief nieuwe segment van automatische factuurverwerking en e-facturatie. BCT verwierf in 2008 het grootste aantal nieuwe projecten. Daarnaast werd in juli bekendgemaakt, dat de Corsa 7.2, de jongste versie van het Enterprise Content Management Systeem, officieel NEN 2082-gecertificeerd is. Corsa 7.2 voldeed al aan de softwarespecificaties voor Records Management Applicaties voor de Nederlandse Overheid (ReMANO). Onlang behaalde BCT ook het ISO 9001:2008-certificaat voor het kwaliteitsmanagementsysteem.

Veel bedrijven uit de lijst van FD Gazellen verwachten binnenkort herstel in de sector waarin ze werken. Voor 2009 verwacht 11% van hen een verbetering. 35% verwacht de opleving in 2010; 19% pas in 2011. "Binnen de BCT-organisatie verwachten we voor 2009 een consolidatie van de omzet ten opzichte van 2008. Wat we als zeer belangrijk ervaren, is dat we geen verlies hoeven te noteren. In 2010 verwachten we toch weer verder te kunnen groeien. Een belangrijke groeicomponent is de software voor automatische documentherkenning. Dat is een voorbeeld van een oplossing die daadwerkelijke, meetbare besparingen oplevert en daardoor ook in crisistijden erg gewild is", zegt Marc Charlier, marketingmanager van BCT.


---

Noot voor redacties (