Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 ervaren en 5 nieuwe kandidaten op de lijst
'Een goede mix van ervaring en vernieuwing'

Een sterk team, met mensen die met beide benen op de grond en midden in de samenleving staan, zo gaat GroenLinks Utrecht de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Dat bepaalden de leden gisterenavond tijdens de algemene ledenvergadering in Trianon. Nieuwkomers Patricia Wijntuin, Jamila Hamid en Chiel Rottier nemen respectievelijk plek twee, vier en vijf op de lijst in. Met deze drie sterke en ambitieuze kandidaten en met de ervaring en deskundigheid van de huidige raadsleden gaat GroenLinks voor de nummer één positie in Utrecht. "GroenLinks is al jaren stabiel de tweede partij van de stad. Met deze lijst willen we de grootste worden!", aldus een trotse fractievoorzitter Marry Mos gisteravond.

Vernieuwing
Van de drie nieuwkomers is de achtendertigjarige Patricia Wijntuin op plek twee de hoogst geplaatste. Deze intelligente en charismatische kandidaat is achttien jaar geleden vanuit Suriname via Curaçao naar Nederland gekomen om Sociale Wetenschappen te studeren. Tegenwoordig werkt ze als docent op de Hogeschool Utrecht en is ze als onderzoeker actief op sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Politiek zit in haar in het bloed. Zo is de vader van Patricia de voormalig voorzitter van het Surinaamse parlement.

Jamila Hamid is de tweede nieuwe kandidaat en bezet plek vier op de lijst. Deze vakvrouw is gespecialiseerd op het gebied van diversiteit, gezondheidszorg, arbeidsmarktbeleid, integratie, eemancipatie en integratie. Ze heeft onder andere gewerkt als beleidsmedewerker bij het huidige Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders en is momenteel actief bij MEE in Rotterdam. "Ik heb me van jongs af aan het lot van mensen die ongelijk behandeld worden aangetrokken. Daar ga ik me dan ook voor inzetten!" zei Jamila Hamid gisteravond.

Met Chiel Rottier haalt de fractie een zwaargewicht in huis. Met zijn enorme hoeveelheid ervaring, zowel als directeur van de Woonbond, als directeur volwasseneneducatie of als zelfstandig ondernemer in de stadsvernieuwing, altijd is zijn drijfveer hoe er wordt omgegaan met jongeren, werknemers en bewoners. Chiel is een vriendelijke persoonlijkheid en, maar een scherpe onderhandelaar. Hij heeft een neus voor strategie en bestuurlijk-politieke verhoudingen. Rottier ziet zich als een betrokken Utrechter:"Als burger voel ik me medeverantwoordelijk voor onze stad. Wat is er nou mooier dan die verantwoordelijkheid via het raadswerk op pakken."

Ervaring
Natuurlijk ontbreekt het niet aan ervaring op de lijst. De huidige fractievoorzitter Marry Mos werd vorige maand al verkozen tot lijsttrekker. Jan Ravesteijn bezet, net als vier jaar geleden, de derde plek op de kieslijst. "Daaruit spreekt toch een vorm van waardering voor het werk dat ik de afgelopen vier jaar in de raad heb verricht. Ik ben erg blij met mijn plek, en heel trots op onze lijst.", aldus Ravesteijn. Ook de deskundigheid en dossierkennis van raadslid Peter van Corler gaat niet verloren. De woordvoerder Verkeer en Luchtkwaliteit, die gisteravond geprezen werd voor zijn rol in het tegenhouden van een snelweg door AmelisweerdAmelisweerd, neemt de zesde plek in. Expert op het gebied van herstructurering Pepijn Zwanenbeurg en gewaardeerd raadslid en uitmuntend commissievoorzitter Stephanie Bottse bezetten respectievelijk de zevende en achtste plek.

Op plek negen en tien vinden we weer twee nieuwe kandidaten. Met zijn 23 jaar is Steven de Vries op plek negen het jongste kandidaat-raadslid. Een zeer actieve en enthousiaste GroenLinkser die zich profileert als een echte groene kandidaat. Na zijn studie Milieuwetenschappen werkte Steven als beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Heleen de Boer is de nummer tien. Ze is een echte betrokken en geëngageerde GroenLinkser en werkt momenteel voor FNV Bouw. Ook is ze actief in het afdelingsbestuur en is ze deelnemer aan de milieuwerkgroep.

GroenLinks is hard nodig om een adequaat antwoord te bieden op de belangrijkste vraagstukken van de stad: schone lucht, groen en leefbaarheid in woonwijken en kansen voor mensen die het meest kwetsbaar zijn. Wij gaan ervoor om zo groot mogelijk uit de verkiezingen te komen. De kandidaten staan in de startblokken. Het kan anders en het moet anders.