Gemeente Boxtel


Jongeren via theater uitgedaagd na te denken over alcoholgebruik


14-11-2009


Op 26 november aanstaande speelt Theater A la Carte uit Utrecht, op verzoek van Jongerenwerk Delta en Centrum Jeugd en Gezin van de gemeente Boxtel, de voorstelling ?Bezopen?.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


De voorstelling wordt gespeeld om 14.00 en 19.00 uur in jongerencentrum B-Town. Tijdens de voorstelling worden jongeren uitgedaagd in discussie te gaan over het alcohol gebruik. Dit is een bijzondere voorstelling, want het gaat vaak óver jongeren en alcohol, maar hoe denken jongeren zélf eigenlijk over drinken


De middagvoorstelling wordt gehouden voor leerlingen van het VMBO Boxtel en Jacob Roelandlyceum. De avondvoorstelling begint om 19.00 uur en is voor iedereen van 12 jaar en ouder. Entree is dan Euro 4,00. Op vertoon van je schoolpas en/of B-Town pas is de entree Euro 2,00.


In ?Bezopen? wordt in korte scènes onder andere ingegaan op groepsdruk, agressie en het verleggen van (seksuele) grenzen onder invloed van alcohol. Tussen de scènes door gaan de acteurs met de jongeren in gesprek over alcohol. Waarom drink je wel of niet? Wat gebeurt er met je als je (te veel) drinkt? Wat kunnen de gevolgen zijn? En hoe zou jij reageren in een situatie die je net op het toneel hebt gezien? Op deze manier heeft de voorstelling naast een vermakelijke ook een educatieve functie.


?Bezopen? is de derde jongerenvoorstelling van Theater A la Carte en is oorspronkelijk gemaakt in opdracht van de Gemeente Castricum en de middelbare scholen in Castricum. Al enkele jaren wordt met veel succes op scholen door heel Nederland het voorlichtingsproject ?Hoezo, 'lover'boys?? uitgevoerd. Ook de voorstelling


;-)Cybrrr!!!, over internet en MSN is op scholen door heel Nederland te zien. Welmoed de Graaf van Theater A la Carte: ?Wij kiezen altijd voor actuele thema?s, die dicht bij de jongeren zelf liggen. Theater is een heel sterk middel om jongeren aan het denken te zetten over onderwerpen die hen direct aan gaan. De combinatie van discussie met theater geeft niet alleen inzicht in de problematiek, maar maakt deze voor de jongeren ook invoelbaar.?