Gemeente Berkelland


Griepvaccinatie in Berkelland voor jonge kinderen start op 26 november

Ook kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van kinderen van nul tot zes maanden krijgen een oproep.

Alle kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van kinderen van nul tot zes maanden hebben een oproep gehad. Zij kunnen een inenting halen tegen de Mexicaanse griep. In Berkelland is de eerste 'prikdag' op 26 november in sporthal 't Timpke in Borculo. De tweede vaccinatiedag staat op 17 december gepland. De vaccinatie maakt onderdeel uit een landelijke vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) voor jonge kinderen en gebeurt op vrijwillige basis.

`Prikdag'

GGD Gelre-IJssel houdt in de komende weken in samenwerking met de thuiszorgorganisaties in de regio Gelre-IJssel en ook in Berkelland, `prikdagen'. Na drie weken volgt een tweede vaccinatieronde. Inwoners die een oproep hebben gekregen, kunnen op 26 november sporthal 't Timpke in Borculo de eerste prik halen. Op 17 december volgt de tweede inenting.

Actuele informatie en veelgestelde vragen over Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep) vindt u op:

* www.grieppandemie.nl directe link naar de veel gestelde vragen.
* www.ggdgelre-ijssel.nl (pagina over de grieppandemie op website van GGD Gelre-IJssel)

Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer (0800) 1100 (gratis) of met GGD Gelre-IJssel, telefoon: 088- 443 30 00.

Waarom maar één locatie voor heel Berkelland?

Zoals eerder aangegeven de GGD Gelre-IJssel is verantwoordelijk voor de vaccinatie.

In korte tijd moet de GGD op 22 locaties in het hele gebied van Gelre-IJssel prikken. En ook nog eens twee keer. Dat is de reden dat er voor gekozen is om het op één plek per gemeente te doen. Zelfs in Apeldoorn met 9600 oproepen gebeurt het op één locatie, maar dan verspreid over drie dagen. En ook in bijvoorbeeld Harderwijk, Doetinchem en Zutphen is er op één dag maar één `priklocatie'.