Congres 'De CO2-neutrale stad': van papier naar praktijk


AMSTERDAM, 20091124 -- Op 26 november 2009 organiseert het CO2-Servicepunt van de provincie Noord-Holland samen met het platform Duurzaam Gebouwd het landelijke congres 'De CO2-neutrale stad': van papier naar praktijk. Centraal staat de vraag hoe duurzaamheid standaard kan worden meegenomen in het bouwproces.

Topsprekers waaronder Marcel Bullinga, futurist en visueel spreker en Anne-Marie Rakhorst, directeur van Search bv worden afgewisseld met workshops over het duurzame kantoor van de toekomst, lokale energiebedrijven en integrale gebiedsontwikkeling. Ook gaan experts uit de bouw, overheid en vastgoedbranche met elkaar in debat onder leiding van de dagvoorzitter Karel van de Graaf. Ruim 300 professionals in de bouw, vastgoed en overheid zullen ervaringen uitwisselen over duurzaam bouwen, ontwikkelen en exploiteren.

Presentatie Duurzaam bouwen
Gedeputeerde Bart Heller van de provincie Noord-Holland maakt tijdens het congres kenbaar hoe de provincie duurzaam bouwen wil stimuleren. Leren door doen, wordt het motto van de provincie. Tijdens een parallelsessie gaat Heller met gemeenten en marktpartijen in gesprek over samenwerking.

Awards duurzame energie
Tijdens het congres zal Heller drie awards uitreiken aan Noord-Hollandse gemeenten met de grootste inzet of het beste resultaat op het gebied van duurzame energie. De afgelopen jaren heeft de provincie zo'n 850 duurzame energieprojecten geregistreerd, variërend van windmolen en zonneboiler tot grootschalig energieopslagsysteem. De award is een wisseltrofee die jaarlijks wordt uitgereikt.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.co2neutralestad.nl en www.co2servicepunt.nl.