De unieke organisatievorm van de Stad van Morgen


Zesde verduurzamingcongres: "verleiderschap"

EINDHOVEN, 20091126 -- Op 1 December 2009 legt Jean-Paul Close de unieke organisatievorm van honderden enthousiaste samenwerkende en co-creerende ondernemers van de Stad van Morgen uit aan de deelnemers van het 6e verduurzamingcongres dat maandelijks wordt gehouden, dit keer onder de titel "verleiderschap".

Praten over duurzaamheid, innovatie, holisme, grondstofproblemen, spiritualiteit, samenwerking, vertrouwen of de zogeheten "nieuwe economie" is aan de orde van de dag. Maar tussen praten en daadwerkelijk verandering teweeg brengen is een hele grote stap voor het bedrijfsleven, de bevolking en de overheid.

Stad van Morgen heeft zich uniek georganiseerd vanuit de 4 x winst beleid en gedragcode en pakt multidisciplinair en krachtig het verduurzamingproces aan. De Stad van Morgen durft zelfs verantwoordelijkheid hiervoor te dragen binnen complexe projecten zoals het vergroenen van de stad, nieuwe mobiliteit, gezonde en vitale binnenruimtes, verduurzaming van platteland economie, lokale voedselvoorziening, elk gebouw een energiecentrale, water lifestyle, sociale cohesie, kunst en cultuur, enz.

Stad van Morgen werd officieel op 25 juni 2009 aangekondigd als ondernemersbeweging voor de structurele verduurzaming van letterlijk alles in de maatschappij. Initiatiefnemer Jean-Paul Close liet zich bijstaan door o.a Herman Wijffels, Prof. Paul de Blot en Prof. Gerrit Broekstra. Nu, vijf maanden later, is de organisatie uitgegroeid tot een netwerk van honderden samenwerkende, co- creërende ondernemers verspreid over het hele land en onderverdeeld in verschillende multidisciplinaire werkgroepen. Stad van Morgen biedt zich aan aan het bedrijfsleven en de overheid voor complexe verduurzamingsvraagstukken. Stad van Morgen is een initiatief van Stichting STIR en kent geen hiërarchie, noch een directie, alleen doelgerichte verduurzamingsresultaten.

Het congres wordt gehouden in het ICSE te Eindhoven (de Lichttoren) van 10.00 tot 15.30. Boek en borrelbijdrage: 45 euro. Aanmelden: 0112@marktleiderschap.nl

Stad van Morgen