Alles over metselwerk nu onder één dak


TILBURG, 20091126 -- Op 20 november 2009 is het kenniscentrum voor metselwerk MADE in Tilburg geopend. Het Masonry Design Center richt zich op alle organisaties en personen die belang hebben bij kennis en deskundigheid over metselwerk. MADE is een multifunctioneel gebouw met een grote bouwhal waar cursussen en demonstraties plaatsvinden, een magazijn met producten en materialen, een bibliotheek, een grote theaterzaal en ontmoetingsruimtes. Creativiteit, productinnovatie, kennisuitwisseling en -deling krijgen bij MADE alle ruimte.

De openingshandeling is verricht door de Tilburgse wethouder van Economische Zaken Joost Möller. Hij metselde een speciale graveersteen in een totempaal. Omdat een totempaal staat voor verbroedering, konden alle bezoekers er een baksteen in metselen en letterlijk hun steentje bijdragen.

Marktplaats van kennis en informatie
Met de bundeling van kennis en expertise van de metselwerkbranche, zowel praktisch als theoretisch, vergroot MADE de marktpotentie van gemetselde constructies. Initiatiefnemer Harrie Vekemans, specialist op het gebied van metselwerk, geeft aan dat het kenniscentrum het accent legt op wat het product doet en kan, in plaats van wat het is: "MADE is een real life én virtuele marktplaats van kennis en informatie. Een hotspot waar vakmensen elkaar ontmoeten, praktijkkennis verzamelen en delen met elkaar. Iedereen zal daarvan profiteren en metselwerk als eindproduct in het bijzonder." Op www.youtube.com/madecentertilburg is een nieuwsclip te zien die toont waar MADE voor staat.

Multifunctioneel gebouw
In het gebouw bevindt zich een grote bouwhal waar onder ideale omstandigheden ideeën kunnen worden uitgewerkt. Materiaal is er voldoende omdat vooraanstaande producenten en leveranciers hun producten aanleveren. MADE organiseert ook evenementen voor de bedrijfstak. Door de gunstige ligging aan de snelweg A58 is het centrum gemakkelijk te bereiken. De multifunctionele theaterruimte (176 zitplaatsen), bibliotheek, ontvangstruimte en verschillende vergaderruimten maken MADE een uitstekende locatie om te ervaren wat metselwerk te bieden heeft.

Participanten
Participanten van het eerste uur zijn de Aannemers Vereniging Metselwerken, BIA Beton, Gebr. Bodegraven, Daas Baksteen, Holonite, Hurks Beton en Omnicol. Via MADE dragen zij hun kennis over aan de bouwpraktijk. Het kenniscentrum is er voor producenten en leveranciers, opdrachtgevers, ontwerpers, aannemers, metselaars, studenten en onderwijs- en onderzoeksinstellingen.
MADE is gebouwd door Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg.
Kijk voor meer informatie over MADE op www.madecenter.eu

Fotobijschrift: Wethouder Joost Möller heeft de graveersteen in de totempaal gemetseld.

MADE





Ingezonden persbericht