Mojo Concerts

PERSBERICHT\

Den Haag, 28 november 2008

10CC in Nederland voor omvangrijke theatertournee

Op donderdag 26 februari 2009 start de Nederlandse theatertournee van de wereldberoemde Engelse formatie 10CC. Graham Gouldman cc. toeren langs 25 theaters door het hele land en eindigen hun tournee op zaterdag 4 april 2009.

10CC wordt in 1970 opgericht en bestaat uit de zangers en multi-instrumentalisten Kevin Godley en Lol Creme, Graham Gouldman (o.a. lid van The Mockingbirds en schrijver van vele succesvolle platen van The Yardbirds, The Hollies, Herman's Hermits en Jeff Beck) en Eric Stewart (voorheen lid van Wayne Fontana And The Mindbenders, bekend van de hit The Game of Love). Men scoort begin jaren zeventig grote successen met Donna en I'm Not In Love en behaalt met The Wall Street Shuffle en Dreadlock Holiday twee regelrechte nummer 1-hits.

In 1983 gaat de band uit elkaar, maar de activiteiten van de afzonderlijke bandleden baren zeker opzien. Graham Gouldman vormt samen met Andrew Gold het duo Wax. Godley and Creme maken tot 1988 zeer goed ontvangen albums en produceren bovendien kwalitatief hoogstaande videoclips. In 1992 komt de originele bezetting van 10CC bij elkaar voor een comeback. Men levert het album Meanwhile af, om vervolgens toch weer op te splitsen.

In november 2006 brengt Universal Records de dubbel-cd Greatest Hits? And More uit, met de bekende hits, bonustracks van diverse samenwerkprojecten van Gouldman met anderen. Bovendien zijn twee nieuwe nummers van Kevin Godley aan het album toegevoegd. Onder leiding van Graham Gouldman speelt de band tegenwoordig weer veelvuldig live en in dit kader is ook de Nederlandse theatertournee gepland. Gouldman wordt bijgestaan door Rick Fenn (gitaar en zang) en Paul Burgess (drums), die al sinds 1976 aan de band verbonden zijn. De formatie wordt gecompleteerd door Mick Wilson (percussie, gitaar en zang) en Mike Stevens (keyboards, gitaar, sax en zang).

Quotes

'Nooit gedacht dat 10CC ons nog eens kippenvel zou bezorgen' (De Standaard)

'Een virtuoze uitvoering van de grootste 10CC klassiekers' (De Standaard)

'De samenzang klonk ongemeen helder, als de beste Crosby, Stills, Nash & Young' (De Standaard)