PERSBERICHT

's Gravendeel, 17 november 2008

Buitengewone Aandeelhoudersvergadering op 26 november 2008 (nadere toelichting)

De Directie en Raad van Commissarissen stellen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nyloplast NV voor om in te stemmen met de verkoop van haar 100% aandelen belang in Nyloplast Europe BV aan de Tessenderlo groep.

Toen Nyloplast NV door de Tessenderlo Groep werd benaderd met de vraag of zij het eigendom van Nyloplast Europe zouden kunnen overnemen, is besloten hierop positief te reageren. De Tessenderlo Groep is van de informatie voorzien op grond waarvan zij hun initiële belangstelling concreet hebben kunnen maken. Op 24 oktober werd tussen partijen overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de beoogde koop/verkoop.

Opbrengst transactie:

De netto-opbrengst van de voorgestelde transactie zal naar verwachting circa 10 miljoen bedragen.

Resultaten Nyloplast Europe BV over de periode 1 januari tot en met 30 september 2008 ( t.o.v geheel 2007) :

x 1.000 30-09-2008 31-12-2007

Omzet 10.228 12.860 Brutomarge 5.614 7.363 Afschrijvingen 407 372 Investeringen 561 1.172 Bedrijfsresultaat 1.213 1.380 Aantal fte's 91 98

Feitelijk verandert er niets voor de werknemers van Nyloplast Europe BV. Alle arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Er zullen als gevolg van deze overname geen arbeidsplaatsen verdwijnen. Als onderdeel van de Tessenderlo groep Plastic Pipe Division zal de toekomst van Nyloplast Europe, en dus ook van zijn werknemers, beter verzekerd zijn dan dat onder Nyloplast NV het geval kan zijn.





Gevolgen voor Nyloplast NV

De merknaam "Nyloplast" is onderdeel van de verkoop en zal eigendom zijn van Nyloplast Europe BV. Dit betekent dat de naamgeving van de moedervennootschap( nu "Nyloplast NV") binnen 18 maanden gewijzigd zal moeten worden.

Na uitvoering van de transactie zullen de resterende activiteiten van de vennootschap zich vooralsnog beperken tot die van Danielson Europe ( Hardenberg in Nederland en Aylesbury in de UK), alsmede die van de Naamplaat Bewegwijzering BV te Hardenberg. Reeds eerder werd aangekondigd dat, gelet op de minimale omvang van de Naamplaat Bewegwijzering BV ( omzet 2008 circa 1 miljoen) het voornemen bestaat ook deze activiteit af te stoten. Wij verwachten dit ook nog voor het jaar einde te kunnen realiseren.

De Directie heeft concrete plannen om middels acquisities de bedrijfsactiviteiten weer uit te breiden, zowel gerelateerd aan die van Danielson als in andere industriële sectoren. De huidige economische ontwikkelingen vragen om een zorgvuldige afweging, maar scheppen ook goede kansen daartoe!

Profiel Nyloplast NV
Nyloplast NV is een industriële groep van bedrijven met eigen productietechnieken voor de verwerking van kunststof halffabricaten, ontwerp en productie van elektronische bedieningspanelen (MMI) en bewegwijzering. De activiteiten zijn georganiseerd in de volgende onderdelen:

Nyloplast Europe Kunststof Fittingen, 's Gravendeel (Holland) Danielson Europe: Man Machine Interfaces, Hardenberg (Holland), Aylesbury (UK) De Naamplaat BWW: Bewegwijzering, Hardenberg (Holland)

Nyloplast NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam NV (ISIN NL 0000 375632).

Informatie
Drs. R. Zoomers, Algemeen Directeur Nyloplast NV
Tel. +31 78-673 60 14
Mob: +31 6 53 39 76 33
E-mail: rzoomers@nyloplastnv.com
www.nyloplast.com