Ingezonden persbericht


Persbericht

Derde editie Creatieve Groote Club
Kunstexpositie, seminar Creative Capital en bijeenkomst over duurzame mode

Amsterdam, 10 november 2009 ­ De Creatieve Groote Club (CGC) opent voor de derde maal haar deuren met drie evenementen. Van 26 november tot en met 3 december is er in het 'Arts and Crafts Lab' aan het Damrak een expositie met kunst van 21 designers, fotografen en beeldend kunstenaars. Bezoekers kunnen werk bewonderen van onder andere Katrien Franken, Nikola Nikolov en de Ontwerp.plek, maar ook van eindexamenstudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Naast de expositie is er een bijeenkomst van Creative CAPITAL over geld en creatief ondernemerschap en organiseert ASIFF een sessie over duurzame mode.

Creative CAPITAL
Op 26 november vindt de vierde bijeenkomst van Creative CAPITAL plaats. Dit is een seminar voor ondernemers in de creatieve industrie, georganiseerd door Amsterdam Creative Crossings, ORAM, Maxwell Group en Total in Support. Het thema van deze bijeenkomst is geld. De Amsterdamse creatieve industrie blijft groeien en daarmee ook de behoefte aan kapitaal in deze sector. Tegelijkertijd blijkt het voor veel ondernemers in de creatieve industrie lastig om aan geld te komen. Tijdens de bijeenkomst wordt duidelijk voor de ondernemers hoe ze kapitaal kunnen aantrekken en wat daar allemaal bij komt kijken.

ASIFF
Op 26 november organiseert ASIFF (het Amsterdam Sustainability Institute for Fashion and Fabrics) de tweede MIND-sessie. Onder begeleiding van experts wordt tijdens deze bijeenkomst kennis uitgewisseld over verschillende mogelijkheden van verduurzaming in de mode en textielindustrie, bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijke vezels zoals brandnetel en natuurlijke kleurstoffen. ASIFF is een initiatief van Kamer van Koophandel Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en Venues & More.

Op 27 november informeert Bureau Broedplaatsen tijdens de jaarlijkse manifestatie de gemeente en diverse belanghebbende partijen over behaalde resultaten en ambities voor het komende jaar. Deze dag is alleen toegankelijk voor genodigden.

De Creatieve Groote Club
In de Creatieve Groote Club vinden verschillende activiteiten plaats met een creatiefzakelijke doelstelling. Het doel van de CGC is creatieve industrie met de zakelijke industrie in contact te brengen in een experimenteel en creatief decor. De Creatieve Groote Club is een initiatief van Tuttobene, De Wolven, de ACC(ORAM) en FanU.

De Creatieve Groote Club
Locatie: Damrak 70, Amsterdam
Expositie: Open voor publiek vanaf 28-11 tot en met 3-12 van 14.00 ­ 20.00 uur.

Creative CAPITAL:
26 november van 16.00 ­ 18.00 uur, aanmelden via www.creativecrossings.nl

Openingsborrel tentoonstelling Creatieve Groote Club: 26 november 18.00 ­ 22.00 uur, aanmelden via www.creatievegrooteclub.nl

Einde bericht

Ter informatie: De mind sessie van ASIFF is alleen voor genodigden.