Ingezonden persbericht


Persbericht Cinema vertoningen
Voor directe publicatie

SMART Cinema presenteert: - Live Cinema -
NEW YORK ZERO ZERO &
AMSTERDAM RECONSTRUCTION
Première: 26 november 2009, 21:00 uur
Eenmalige voorstelling
Locatie: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Regie: Jérôme Schlomoff
Frankrijk 2006 / 2009

Smart Project Space vertoont op 26 november twee abstracte grotestadsmeditaties gecomponeerd door de Franse beeldend kunstenaar Jérôme Schlomoff. Beide films zijn opgenomen met een 35mm pinholecamera, waardoor er mysterieuze en vreemde portretten zijn ontstaan van de twee steden. Een spookachtig New York ten tijde van een sneeuwstorm en een poëtische exercitie over Amsterdam als een stad die tussen verleden, heden en de toekomst is blijven steken tijdens een visuele reis.

Jérôme Schlomoffs recentste film 'Blonde Redhead Meets Gainsbourg' draait op IDFA 2009.

In SMART Project Space worden zijn films live voorzien van muziek door de experimentele hip-hopproducer Smooth One en bassist Mouard Baali.

Over Smooth One:
Smooth One komt voort uit de abstract hip-hop scene. Hij schreef samen met Dj cam zijn eerste twee albums Underground Vibes (1996) en Substance (1998). Na een live album dat werd opgenomen tijdens het 'Transmusicales Festival' in Rennes en vele remixen voor Air, Tek9 en Silent Poets besloot Smooth One alleen te gaan werken. Hij componeert vooral filmmuziek en leidt zijn eigen label, Superflux, dat ook de soundtrack NEW YORK ZERO ZERO & AMSTERDAM RECONSTRUCTION uitbrengt. Zie

Ingezonden persbericht