Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl


---

NICK OLIVERI, GOTCHA! REUNIE en HARDCORE FEELINGS in POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK

Het is weer een lekker afwisselend weekend in Poppodium Het Bolwerk te Sneek! Het gaat van akoestische rock, via Nederlandse P-funk legendes naar hardcore dance! Op donderdag 26 november speelt Nick Oliveri, bekend van Queens of the Stone Age en Kyuss, een akoestische set in Het Bolwerk. De zaal gaat 20.00 uur open en de entree is maar 7 euro. Op vrijdag 27 november een reunie-show van Gotcha!, de legendarische Nederlandse funkrockenmeer-act in Het Bolwerk. Een dampende, extra lange set met alle klassiekers! De zaal gaat hier om 20.00 uur open. Op zaterdag 28 november sluiten we het weekend af met een nieuwe editie van Hardcore Feelings, met o.a. hardcore-godfathers DJ Dano en Buzz Fuzz!

Op donderdag 26 november komt Nick Olivieri, beroemd door zijn baswerk bij o.a. Queens of the Stone Age, Kyuss en The Dwarves, naar Het Bolwerk te Sneek! Om er maar het stempel 'uniek' op te zetten, gaat hij een akoestisch set spelen! Nick Olivieri, beroemd en berucht. Niet alleen door zijn zijn basspel, maar ook door zijn andere podiumspel. Als je je afvraagt wie ook alweer die bassist die naakt op het podium stond bij menig Dwarves en QOTSA concert: Dat was Nick Olivieri. Nick Olivieri is natuurlijk het bekendst als ex-bassist van Queens of the Stone Age, met wie hij de doorbraakplaat 'Songs for the Deaf' opnam. Hij speelde met Josh Homme ook al in de nu legendarische stonerrock-band Kyuss. Daarnaast en daarna speelde hij ook al bas in de (ook) legendarische punkband The Dwarves en heeft hij zijn eigen band Mondo Generator. Maar nu solo op tour, met een beperkt aantal shows in Nederland. Support is van de Friese band Rooster Rampage, die zo graag wilden supporten dat ze er speciaal akoestisch voor gaan spelen deze keer! De zaal gaat om 20.00 uur open en de entree is maar 7 euro.

Op vrijdag 27 november is tijd voor The Gotcha! Allstars met het beste van 20 jaar Gotcha! De legendarische Haarlemse funkband Gotcha! gaat weer toeren en doet Poppodium Het Bolwerk aan als enige podium in het hoge noorden! Naast de originele leden, zullen ook leden uit latere Gotcha! bezettingen, zoals Pieter Both en Koen Lommerse van Beef, van de partij zijn om er een daverend funkfestijn van te maken! En om het af te maken: Gotcha! zal het beste uit hun carriere spelen in een 2 1/2 uur durende set! De zaal gaat om 20.00 uur open.

Het spraakmakende debuutalbum "Words and Music From Da Lowlands" van Gotcha! betekent in 1991 de doorbraak van deze Haarlemse funkband. Niet dat er hitparadenoteringen volgen, maar Gotcha! speelt vanaf dat moment vier keer per week alle zalen en festivals in Nederland plat. Er wordt getoerd in België, Duitsland en Frankrijk en in de zomer van 1993 wordt er een uiterst succesvolle showcase in New York gegeven. Gotcha! krijgt veel radio airplay, er volgen televisiespecials en ze zijn niet uit de pers weg te slaan. Niet alleen vanwege hun muzikale prestaties overigens. Gotcha! is namelijk een bont gezelschap dat op hun geheel eigen wijze de paden in muziekland bewandelt. In 1993 klapt de band letterlijk uit elkaar tijdens een tour door Frankrijk. Even lijkt het erop dat het afgelopen is met de band. Niets bleek minder waar. Gotcha! blijft in vele wisselende bezettingen actief met als constante factor de gebroeders Smeenk en bassist Erik Boon.

Vooruit naar eind 2008. In een Haarlemse kroeg vindt een geheimzinnige meeting plaats. In een afgeschermd hoekje zitten 8 mannen, die elkaar duidelijk goed kennen maar lange tijd niet samen zijn geweest, iets met elkaar te bespreken. Hier zit de succesvolle begin jaren negentig line-up van één van Nederlands meest spraakmakende bands: Gotcha! Er wordt gesproken over vroeger, over nu, maar vooral over de toekomst; een Gotcha! reünie- tour. Er wordt gelachen, er wordt geproost en er wordt een plan gemaakt. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. "We kwamen die avond bij elkaar en dat voelde meteen goed, alsof een stel broers elkaar na een lange tijd weer zag.", aldus drummer Martijn Bosman. De koppen gaan weer bij elkaar en dan komt het hoogste woord eruit; Gotcha! gaat toch weer spelen (zonder Ro), maar dan onder de naam Gotcha! Allstars. Het beste van 20 jaar Gotcha! zal samensmelten in de Gotcha! Allstars. Naast de originele leden, zullen ook leden uit latere Gotcha! bezettingen, zoals Pieter Both en Koen Lommerse van Beef, van de partij zijn. "Ook voor Ro zal er altijd een mic klaar staan", zegt zanger/rapper E1 Ten.

Op zaterdag 28 november is het tijd om het weekend ongenadig af te sluiten met Hardcore Feelings! Zoals altijd een line-up om van te watertanden! Maar deze keer is het wel heel erg vet! Rephlex vs Chosen Few, Dano, Buzz Fuzz, Champ-e-on en Zware Jongens vs MC Japie! De zaal gaat om 22.00 uur open.

Voor meer info, check www.hetbolwerk.nl


---

Dond. 26 NOV
NICK OLIVERI (ex QOTSA, KYUSS)
+ Rooster Rampage
Zaal open: 20.00 uur / Entree: E 7,-

Vr. 27 NOV
GOTCHA! Allstars
Zaal open: 20.00 uur / Entree: E 12,50

Zat. 28 NOV
HARDCORE FEELINGS

DJ's Dano, Buzz Fuzz, Chosen Few en meer!
Zaal open: 22.00 uur / Entree: E 12,50
---- --