Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 26 november 2009

Carbon Disclosure Project prijst Logica's milieubeleid Rapportage over milieu en reductie van CO2-uitstoot leveren toppositie op

Logica, de Europese ICT-dienstverlener, wordt door het onafhankelijke Carbon Disclosure Project (CDP)* geprezen om haar milieurapportage en de vermindering van de CO2-uitstoot. Van 50 Nederlandse topondernemingen scoort Logica als één van de besten. Alleen chemieconcern DSM krijgt een betere overall-score. In de categorie ondernemingen die niet hoeft te voldoen aan wettelijke emissiegrenzen eindigt Logica zelfs op de eerste plaats. Lees hier het originele persbericht. 'Voor ons is dit een beloning voor onze inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen die wordt veroorzaakt door de panden waarin wij gehuisvest zijn, de auto's waarin wij rijden en de vliegreizen die wij maken. Binnen Logica hebben wij grote stappen gezet om middels virtueel werken het reizen zoveel mogelijk te beperken', zegt Wilbert Kieboom, Chief Executive Officer Logica Benelux. Logica ontwikkelt verschillende systemen waarmee ondernemingen hun milieubelasting kunnen verlagen. Voor elektrische auto's heeft Logica met partners de noodzakelijke laadpalen geproduceerd. De onderneming heeft in verschillende landen de software geleverd waarmee energienetten slimmer en zuiniger kunnen opereren. Voor het Britse Ministerie van Defensie implementeert Logica een systeem waarmee de CO2-emissies en energieverbruik van alle panden worden gemonitord. Daarnaast is Logica nauw betrokken bij de ontwikkeling van slimme energiemeters. In Zweden maken tienduizenden huishoudens gebruik van Logica-programma's om het energieverbruik te monitoren.


* Als onafhankelijke non-profitorganisatie verzamelt het CDP informatie over klimaatverandering van zo'n 2.500 bedrijven wereldwijd en heeft daarmee de grootste database ter wereld over de uitstoot van CO2- door bedrijven. Kijk voor meer informatie op de website van CDP.



Ingezonden persbericht