Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 25 november 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, een standplaatsvergunning, aanwijzingen beschermde dorpsgezichten evenementenvergunningen, reclamevergunningen, een ventvergunning, een drank-en horecavergunning, een lichtreclamevergunning en de APV 2009 verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd


* Bernsteinstraat 71, plaatsen dakkapel voorzijde
* Chopinstraat 97, plaatsen overkapping aan achtergevel
* Cornusbaan 91, veranderen van voorgevel

* IJsselwaard 1, vergroten van woning op verdieping
* Kompasstraat 34, plaatsen van betonvloer begane grond
* Lupinestraat 30, plaatsen dakkapel voorzijde
* Merelhoven 315, plaatsen dakkapel voorzijde

* Merelhoven 317, plaatsen dakkapel voorzijde

* Rivium Boulevard 1, plaatsen van rokerscabine
* Wegelingpark 33, plaatsen van serre achterzijde

Sloopvergunningen aangevraagd

Stationsplein, slopen van betonnen voetgangersbrug

Bouwvergunningen verleend

Verzenddatum 19 november 2009:
Rosanderwaard 7, plaatsen dakkapel voorzijde

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel zijn ingediend.

Monumentenvergunning ontwerpbesluit

Verzenddatum 18 november:

Kerklaan 2, schutting en berging plaatsen.

Dit ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. In deze periode kan iedereen zienswijzen in verband met het ontwerpbesluit naar voren brengen. Dat kan naar keuze schriftelijk, aan het college van burgemeester en wethouders, of mondeling. Wilt u, uw zienswijzen mondeling naar voren willen brengen, neemt u dan contact op met de heer Henk Oldenhof, unit Accommodatiebeheer, telefoon (010) 2848621.

Aanwijzingen beschermde dorpsgezichten

Het college heeft op 24 november 2009 besloten drie gebieden aan te wijzen als beschermd gemeentelijk dorpsgezicht: de Bergenbuurt, een deel van de wijk Schenkel oost en het gebied Kerklaan 10-68.

De binnenkant van de bebouwing valt niet onder de bescherming. Voor huurders heeft het besluit dan ook geen gevolgen. Wat aan de binnenkant wel of niet mag worden veranderd, staat in het huurcontract. De zorg voor het onderhoud van de buitenkant van de woning is de taak van de eigenaar/woningcorporatie.

De eigenaren zijn in eerder geïnformeerd en zijn in de mogelijkheid gesteld zienswijzen in te dienen. Afwijzende zienswijzen zijn niet ingediend. Voor hen heeft het besluit wel een gevolg. Als volgens de regels die ook voor de rest van de gemeente gelden, een bouwvergunning nodig is, wordt de aanvraag onder meer getoetst aan de karakteristieken van het dorpsgezicht.

Bezwaar
Eigenaren en andere zakelijk gerechtigden kunnen binnen zes weken na verzending van dit besluit een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van het bezwaar. Let op: voor huurders is het niet mogelijk bezwaar te maken.

Meer informatie
Meer informatie over dit besluit is te verkrijgen bij de heer Henk Oldenhof, telefoon (010) 2848621.

Kapvergunningen aangevraagd
Door gemeente:
Achterzijde Rosanderwaard ter hoogte van nr. 15 één conifeer (Chamaecyparis). De boom is dood. Geen herplant. De boom is in het verleden illegaal aangeplant door de vorige bewoners.

Rondedans ter hoogte van nr. 72/74 één veldesdoorn (Acer campestre). De boom staat op één meter van de erfafscheiding en veroorzaakt overlast. Geen herplant. Er staan voldoende bomen in de directe omgeving.

Voorzijde Telemannstraat ter hoogte van nr. 2 één kronkelwilg (Salix Babylonica Tortuosa). De boom staat te dicht op de openbare weg en veroorzaakt veel overlast. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort.

Achterzijde Minoeserf ter hoogte van nrs. 55/57 één els (Alnus incana laciniata) wegens scheefstand. Herplant met een zelfde soort boom.

Valeriusrondeel overzijde Westerkerk ter hoogte van nr. 670 één wilg (Salix alba). De wilg is vijf stammig wegens verminderde vitaliteit. Hierdoor vormt de boom een gevaar voor de omgeving. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort.

Rossinistraat ter hoogte van nr. 42/180 zes kronkelwilgen (Salix tortuosa) en vier gewone wilgen (Salix alba). De bomen staan in een rij iepen die nu in hun groei belemmerd worden. Door deze wilgen te kappen kunnen de iepen weer goed uitgroeien. Geen herplant.

Rameaustraat ter hoogte van nrs. 1/5 twee populieren (Populus canadensis heidemij) wegens verminderde vitaliteit. Er betstaat gevaar voor takbreuk en dit levert gevaar op voor de omgeving. Herplant met twee bomen van een nader te bepalen soort.

De Vallei ter hoogte van De Gaarde één Hemelboom (Alianthus altissima). Deze boom is gespaard gebleven bij de ophoging in 2008. De boom is als gevolg van deze ophoging alsnog doodgegaan. Herplant met een valse christusdoorn.

Kanaalweg Noord ter hoogte van nrs. 50/75A en
Kanaalweg Zuid ter hoogte van nrs. 190/229 tien valse acacia's (Robinia pseudoacia), waarvan een driestammig is, één sierappel (Malus toringo), twee Canadese Populieren (Populus canadensis 'Robusta') en één witte paardenkastanje (Aesculus hippocastanum 'Baumannii'). In verband met rioolwerkzaamheden, totale renovatie en ophoging worden deze bomen verwijderd. Herplant met 18 essen, waarvan elf in bakken en zeven nabij de school (IJsselcollege).

Nabij Aleoeten nrs. 1/36 en nrs. 9/22 één goudiep (Ulmus hollandica 'Groeneveld'), twee sierkersen (Prunus eminens 'Umbraculiferera'), één sierappel (Malus), twee berken (Betula pendula) en één boomhazelaar (Corylus colurna). Deze bomen worden weggehaald vanwege de ophogings- en rioolwerkzaamheden. Ook vertonen de bomen verminderde vitaliteit. Eén sierkers (Prunus eminens 'Umbraculifera') wordt verplant. Herplant met dertien bomen van een nader te bepalen soort.

Door overigen:
Warenarburg 60 één noorse esdoorn. Wegens overlast door wortelopdruk. Geen herplant.

Lofoten 36 één corsicaanse den. Wegens overlast. Geen herplant.

Kapvergunningen verleend
Aan gemeente:
Bas de Blokrede 35 vellen van twee grauwe elzen(Alnus glutinosa) en twee populieren (Populus berolinensis) wegens verhuur openbaar grond en overlast (kans op omwaaien). Geen herplant wegens verhuur openbare grond en te weinig ruimte. Kerklaan 460 (Pallieterburght) vellen van twee grauwe elzen (Alnus glutinosa 'Laciniata') wegens renovatie en tuinaanleg. Herplant met twee bomen van een nader te bepalen soort.

Aan overigen:
Bermweg 125 één kastanje (Aesculus hippocastanum) wegens aantasting door kastanje bloedingsziekte, waardoor de boom in een slechte conditie verkeert. Door deze aantasting is er een verhoogde kans op tak-en/of stambreuk. De boom is als risicoboom benoemd.

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637

Noodkap
Door de burgemeester is op 12 november 2009 toestemming verleend voor de noodkap van een Fraxinus excelsior (gewone es) ter hoogte van de Burgemeester Beresteijnlaan ter hoogte van lichtmast 20. Na een aanrijding vormde de boom een direct gevaar voor de veiligheid ter plaatse. De boom heeft ernstige bast en weefselschade en moest met spoed gekapt worden. Via een reguliere vergunning procedure wordt bepaald of er een herplant dient plaats te vinden.

Standplaatsvergunning verleend voor

* VOF P en G. Visser Groenten en Fruithandel voor het jaar 2010 voor de zaterdagen op de parkeerplaats Jasmijnsingel;
* Prayer Post, zaterdag 12 december 2009 van 14.00 uur tot 16.00 uur op het Stadsplein.

Evenementenvergunning verleend voor

* Bazar Dorpskerk Capelle, zaterdag 27 maart 2010 van 09.00 uur tot 16.00 uur;
* Afsluitingsavond EuroStars, zaterdag 28 november 2009 van 20.00 uur tot 01.00 uur;
* Graffitiactiviteit van LinC, vrijdag 4 december 2009 van 14.00 uur tot 18.00 uur parkeerplaats Couwenhoekseweg bij de legale graffitiwand;
* Kerstbijeenkomst bewoners Schenkel, zaterdag 12 december 2009 van 13.00 uur tot 22.00 uur; hiervoor is het noodzakelijk de kruising Bermweg/Lupinestraat af te sluiten;
* Kerstfair in het Van Cappellenhuis, zaterdag 12 december 2009 van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 13 december 2009 van 13.00 uur tot 17.00 uur;
* Kerstbijeenkomst, bewoners Uiverstraat ter hoogte van huisnummer 32, dinsdag 22 december 2009 van 18.00 uur tot 23.00 uur;
* Kerstviering omwonenden in 's-Gravenland, donderdag 24 december 2009 van 21.30 uur tot 23.30 uur op het parkeerterrein Puccinistraat.

Ventvergunning verleend voor

* Consumptie-ijs, schepijs en ijsproducten voor 1 april 2010 tot en met 1 oktober 2010 aan Haraldino Gelato, D.H.F.A Witmer.

Reclamevergunning verleend voor

* Winterplein, ijsbaan op Amnestyplein, plaatsing dinsdag 1 december 2009 tot en met maandag 21 december 2009;
* Vier de Winter in Archeon, plaatsing dinsdag 15 december 2009 tot en met zondag 27 december 2009.

Lichtreclamevergunning verleend voor

* Staples Office Centre op het pand aan de Schinkelsebaan 6A.

Drank-en horecavergunning verleend voor

* Vereniging Buurthuis Vivaldi (bejaardensociëteit), Vivaldistraat 92.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van Burgemeester en Wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

APV 2009 vastgesteld

Het college maakt bekend dat de raad in zijn vergadering van 5 oktober 2009 de Algemene Plaatselijke Verordening 2009 heeft vastgesteld. Deze verordening vervangt de Algemene Plaatselijke verordening 2006.

Bij het tot stand komen van de nieuwe APV is de inwoner uitgangspunt geweest bij het opnemen van nieuwe of aangepaste regels. De aandacht is vooral gericht op:
* regels ter bestrijding van overlast voor de inwoners
* het verminderen van de regeldruk voor bewoners en bedrijven
* het waar mogelijk creëren van eenduidige regels binnen de stadsregio.

Ook heeft het college op 24 november 2009 het Algemene Aanwijzingsbesluit APV 2009 vastgesteld. In een aantal artikelen van de APV 2009 creëert de gemeenteraad namelijk de bevoegdheid voor college of burgemeester om zogenaamde 'aanwijzingsbesluiten' te nemen. Dit zijn besluiten waarmee bijvoorbeeld een bepaald gebied aangewezen wordt waar iets al dan niet is toegestaan (bijvoorbeeld het gebruik van alcohol); besluiten om categorieën van voorwerpen aan te wijzen waarvoor geen vergunning nodig is om deze op de openbare weg te plaatsen, maar een melding volstaat; besluiten om categorieën van evenementen aan te wijzen waarvoor geen vergunning nodig is, maar een melding volstaat; besluiten om bepaalde vergunningen of ontheffingen aan te wijzen waarvoor een langere aanvraagtermijn geldt dan de standaardtermijn, etc.

De verordening en de aanwijzingsbesluiten treden op 1 december 2009 in werking en liggen vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum op het gemeentehuis en zijn tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.