Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 november 2009

Sinterklaas op Mercatorplein

De Sint doet zijn inkopen natuurlijk in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein. Zaterdag 28 november van 13.00 - 17.00 uur. Volop Pieten en pepernoten voor peuters en kleuters uit De Baarsjes. Het programma:

13.00-14.00 uur Sint en Pieten maken hun traditionele ronde

14.00-14.45 uur De Sint op bezoek bij de Hudsonhof

15.00-16.00 uur Sint leest voor in de bibliotheek

16.00-17.00 uur Sinterklaas doet nog een laatste ronde door het winkelgebied.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel De Baarsjes, winkeliersvereniging Berlage Passage, de Hudsonhof, bibliotheek Mercatorplein, buurtjongeren, Gehandicapten Platform De Baarsjes, GroenGras, Sinterklaas en zijn Pieten.

Kinderen starten eigen bedrijfje

De kinderen van IMC Weekendschool Amsterdam West verkopen producten van hun zelf opgestarte bedrijfje. Hiervoor organiseren ze een feestelijke goede doelen markt in verzorgingstehuis Nieuw Vredenburgh. Op zondag 6 december kan iedereen daar onder meer kerstkaarten en lekkere hapjes kopen en meedoen aan de bingo. De opbrengsten gaan naar een project in Benin.

Portefeuillehouder Coos Hoebe opent de goede doelen markt om 13.30 uur. Iedereen is welkom op zondag 6 december van 13.30 tot 15.30 uur bij verzorgingstehuis Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 125.

IMC Weekendschool verzorgt aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit De Baarsjes en Bos en Lommer. Doel is jongeren te steunen bij het verruimen van hun perspectieven, het versterken van hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten. Op IMC Weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het driejarige programma omvat vakken als geneeskunde, recht, journalistiek, filosofie, wiskunde, sterrenkunde en beeldende kunst.

Op dit moment zijn de kinderen bezig met het vak Ondernemen. Ze leren hoe ze hun eigen bedrijfje kunnen starten. De opbrengsten gaan naar een project van Plan Nederland in Benin. De weekendschool wordt gesponsord door bedrijven, en tijdelijk ook door stadsdeel De Baarsjes.

Zie ook: www.imcweekendschool.nl

Portefeuillehouder: Coos Hoebe

Meer informatie: Wim de Graaf, 06 1237 9510

Mobiele speeltuin in De Baarsjes

De Mobiele speeltuin is tijdens de overblijf op bijna alle scholen in De Baarsjes actief. Iedere dag staat Sportbuurtwerk op een andere school om overblijfmedewerkers en sportcoaches te ondersteunen met een leuk spelaanbod.

Sportcoaches zijn door Sportbuurtwerk opgeleidde spelleiders. De mobiele speeltuin is voor kinderen uit groep 7 en 8. Hier zijn de sportcoaches regelmatig te vinden (Let op: niet elke week!):

Maandagen: Joop Westerweel / De Roos

Dinsdagen: Dr. Visserschool / Rosa Boekdrukker

Woensdagen: As-Siddieq,

Donderdagen: De Meidoorn / de Corantijnschool / St. Janschool

Vrijdagen: de Admiraal de Ruyterschool.

De Mobiele speeltuin is ook na school actief, op donderdag in de Rosa Boekdrukkerschool met groep 1 en 2, en op vrijdag in de Corantijnschool met groep 2, 3 en 4

BaarsjesBorrel met pubquiz

Vrijdag 27 november vanaf 20 uur in café Treffers, Admiraal de Ruijterweg 38-40, de BaarsjesBorrel. Dit keer met pubquiz: hoe bekend ben je eigenlijk met je eigen buurt? Aanmelden voor de quiz kan via www.baarsjesborrel.nl, de quiz start om 20.30 uur.

'De BaBo is hét borrel fenomeen uit de Baarsjes waar leuke dynamische Baarsjesbewoners, en bewonderaars van dit fantastische stadsdeel, onder het genot van een biertje met elkaar kennismaken, kletsen, filosoferen en feesten!'

Meer informatie: www.baarsjesborrel.nl

Afscheid bouwkeet Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum sluit de periode van de Bouwkeet in De Baarsjes op feestelijke wijze af met een borrel in Meneer de Wit, centrum voor kunst, cultuur en ontwikkeling. Alle deelnemers, betrokkenen, buurtbewoners en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Zaterdag 28 november, 17 - 20 uur, in Meneer de Wit (Witte de Withstraat 10)

Meer informatie: www.stedelijk.nl, www.meneerdewit.com

Persberichten

Amsterdam, 25 november 2009

Wie wint de Horeca Publieksprijs De Baarsjes?

Op maandag 30 november komt een einde aan de spannende race tussen horecagelegenheden in De Baarsjes. Dan wordt eindelijk bekend wie de winnaars van de Horeca Publieksprijs zijn. Vanaf 17.00 uur vindt in de Trouwzaal van Het Sieraad de feestelijke bekendmaking plaats van de winnaars van de Horeca Publieksprijs De Baarsjes.

Op 26 oktober werden de genomineerde horecagelegenheden per categorie bekend gemaakt door portefeuillehouder Economische Zaken Ab Cherribi en actrice Wimie Wilhelm, bekend van televisie-serie Baantjer. Bewoners en bezoekers hebben sindsdien per sms en via de website www.baarsjes.nl kunnen stemmen op hun favoriete horecagelegenheid.

De drie deelnemende horecacategorieën zijn: Restaurants, Cafés en Cafetaria's/Lunchrooms. Per categorie ontvangt de winnaar een geldprijs. Voor het beste restaurant is dat ¤ 3000,--, voor het beste café ¤ 2000,-- en voor de winnende cafetaria/lunchroom ¤ 1000,--. Ook is er een leuke tweede prijs voor de drie categorieën: een gratis gastvrijheidstraining van WelkomNL. Kijk voor meer informatie op www.welkomnl.nl.

Programma maandag 30 november

17.00 uur Ontvangst

17.15 uur - Welkom door Wimie Wilhelm


- Welkomstwoord door Ab Cherribi, portefeuillehouder Economische Zaken

17.30 uur Bekendmaking winnaars Horeca Publieksprijs De Baarsjes

17.45 uur Borrel

19.00 uur Einde

Bekendmaking winnaars Horeca Publieksprijs De Baarsjes 2009.

Maandag 30 november 2009 van 17.00 tot 19.00 uur in de Trouwzaal van Het Sieraad, Postjesweg 1.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam