Gemeente Boskoop


PERSINFO - Toekomst Coenecoopcollege veiliggesteld

De toekomst van het Coenecoopcollege is veiliggesteld. De colleges van Boskoop en Waddinxveen stemden deze week in met een oplossing van het bestuur van de school, om het tekort van EUR 1,9 miljoen op te vangen. Door deze oplossing blijft er nu en in de toekomst een hoogwaardige onderwijsvoorziening bestaan in Boskoop en Waddinxveen. Het schoolbestuur reageerde verheugd op de beslissing van de colleges. Het voorstel moet nog worden voorgelegd aan de beide gemeenteraden.

Het herstelplan houdt in dat het gebouw Noord in Waddinxveen sluit, naar verwachting in de zomer van 2010. Hiermee wordt een teveel aan vierkante meters opgeheven. De meters die overblijven bieden voldoende ruimte voor het aantal leerlingen. De vestiging in Boskoop blijft behouden, waarbij de gemeente Boskoop de meerkosten voor haar rekening neemt. Zowel deze vestiging als de blijvende gebouwen in Waddinxveen worden aangepakt. Verder wordt het VMBO onderwijsaanbod teruggebracht met de afdelingen Bouw en Metaal, tenzij het bestuur van de school een budgettair neutrale oplossing geeft voor deze afdelingen.

Stappen
Het Coenecoopcollege, de gemeenten Waddinxveen en Boskoop hebben het afgelopen jaar intensief samengewerkt aan een oplossing. De inspanningen waren er op gericht de school financieel gezond te maken. Beide gemeenten hechten namelijk een groot belang aan het behoud van het voortgezet onderwijs in hun gemeenten. De school biedt kwalitatief hoogwaardig onderwijs en dat blijft zo.

De drie betrokken partijen hebben gedegen onderzoek gedaan om een goed beeld te krijgen van de situatie bij het Coenecoopcollege. Het schoolbestuur heeft vervolgens een oplossingscenario geschetst op basis van een aantal criteria, zoals aantal leerlingen en het daarmee samenhangende onderwijsaanbod, het financieel vermogen en de staat van onderhoud/situering van gebouwen.

De gekozen oplossing voorziet niet alleen in het terugbrengen van overtollige ruimte, maar ook in het financieel gezond maken van het Coenecoopcollege. Hiervoor krijgt het Coenecoopcollege een taakstelling.