Gemeente Tilburg

Nummer 09664GO

Datum 25 november 2009

Onderhoud riolering Burgemeester Suijsstraat Werkzaamheden van maandag 30 november t/m vrijdag 4 december De gemeente gaat onderhoud plegen aan het riool in de Burgemeester Suijsstraat. Het gaat om het stuk tussen de Schout de Roijstraat en de Burgemeester Damsstraat. Op de achterkant van deze brief vindt u een overzichtskaartje. Het gearceerde deel geeft aan waar het onderhoud aan de riolering plaatsvindt.

Wat gebeurt er? Eerst wordt het riool gereinigd. Daarna vindt het onderhoud plaats vanuit de binnenkant Bezoekadres van het riool (zogenaamde 'relining'). In de rioolbuis wordt een 'kous' aangebracht via de Stadhuisplein 130 afvoerputten. De kous wordt volgepompt met warm water, waardoor deze tegen de Tilburg betonnen rioolbuis drukt. In de kous zit hars. Deze wordt hard door de warmte van het water. Hierbij kan een bepaalde geur ontstaan in uw woning. Dit is niet schadelijk voor de Postadres gezondheid en kan absoluut geen kwaad. Hierna worden de aansluitingen op het riool Postbus 90155 hersteld. Bij de meeste gebeurt dat van binnenuit met een robot. Bij enkele kan dat niet en 5000 LH Tilburg wordt de aansluiting van buitenaf hersteld. Ten slotte wordt het riool nogmaals gereinigd en met een videocamera geïnspecteerd. Doorkiesnummer 013 - 542 83 98 Planning De werkzaamheden starten op maandag 30 november. Afhankelijk van het weer duren ze www.tilburg.nl vijf werkdagen.

Verkeersmaatregelen Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het nodig om op sommige plaatsen de weg af te zetten. De Burgemeester Suijsstraat is afgesloten vanuit de Schout de Roijstraat, de Schout Backstraat, de Burgemeester Jansenstraat en de Burgemeester Damsstraat. Tijdens de werkzaamheden is er geen verkeer mogelijk binnen de wegafzettingen. Er wordt dagelijks gewerkt vanaf 7.00 uur. Uw woning is deze dagen