NOVA

26-11-2009

Meer mogelijkheid medicijnonderzoek kinderen?
Begin juli dit jaar pleitten kinderartsen in NOVA voor een verruiming van experimenteel medicijngebruik bij ernstig zieke kinderen. Zij vinden dat Nederland te veel achterloopt bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor deze kinderen. Wettelijke regels verhinderen dat zij aan belangrijk onderzoek meedoen.

De commissie-Doek heeft de afgelopen twee jaar onderzocht of de wet zou moeten veranderen, zodat het onderzoek met kinderen wellicht meer ruimte krijgt en zo Nederlandse kinderen aan voor hen belangrijk onderzoek kunnen meedoen.

Vanmiddag wordt het advies aangeboden aan staatssecretaris Jet Bussemaker. Prof. dr. Jaap Doek, licht vanavond in de studio zijn advies toe.

'Verzet tegen Ahmadinejad gaat door'
'Het verzet tegen de Iraanse president Ahmadinejad gaat door. Zijn verkiezing is oneerlijk verlopen.'

Dat zegt de verslagen Iraanse presidentskandidaat Mehdi Karoubi exclusief voor NOVA. Oud-parlementsvoorzitter Karoubi was dit voorjaar één van de leiders van de groene protestbeweging in Iran, die na de verkiezingen hard uit elkaar is geslagen. Karoubi zit sindsdien thuis, zijn partij en zijn krant zijn verboden en veel van zijn aanhangers zijn gearresteerd.

Eurlings vecht voor kilometerheffing
De plannen voor een kilometerheffing zorgden gisteren voor veel kabaal in de Tweede Kamer; de oppositie gaf fel af op de plannen. Minister Eurlings reageert vandaag op de kritiek en de vragen uit de Kamer. In NOVA vanavond vanuit Den Haag het laatste nieuws.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)