Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Samenwerkingsconvenant Grontmij en KNKV

Zeist, 26 november 2009 - Grontmij treedt de komende jaren op als exclusief accommodatiepartner van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV). Het KNKV behoort met 100.000 leden en circa 600 verenigingen tot de grotere sportbonden in Nederland. Na de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) is dit de tweede grote bond waar Grontmij accommodatiepartner van wordt.

Voorafgaand aan de openingswedstrijd van de Lotto Korfbal League 2009-2010, vrijdag 20 november jl. in Nijeveen, hebben de Grontmij en het KNKV een samenwerkingsconvenant getekend. Zowel directeur Jeroen Rijnhart van Grontmij als zijn collega Jaap Broersma van het KNKV waren zeer verheugd met deze afspraak en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een succes zal zijn.

In het convenant hebben beide partijen afgesproken zich in te zetten voor de ontwikkeling van de korfbalsport door middel van advisering over en realisatie en instandhouding van hoogwaardige velden, clubhuizen en sporthallen. Grontmij zal als officieel accommodatieadviseur van het KNKV de korfbalverenigingen ondersteunen met technische zaken en meer gecompliceerde accommodatievraagstukken.

Daarnaast zullen het KNKV en de Grontmij in 2010 in totaal vijf thema-avonden (verdeeld over het hele land) organiseren voor korfbalverenigingen over accommodatiezaken. Tijdens deze informatieavonden worden verenigingen geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen en zal een aantal specifieke onderwerpen worden behandeld.

De samenwerking met NeVoBo heeft inmiddels geleid tot de realisatie van meer dan 30 beachcourts verspreid over circa 10 locaties. Grontmij wordt door de sportbonden gezien als betrouwbare en veelzijdige partner en levert ook op deze wijze een bijdrage aan de ambities van het Olympisch Plan 2028.