Gemeente Winterswijk


Nieuwe straatnamen in Winterswijk

26 november 2009

Winterswijk - Het college van burgermeester en wethouders heeft een gewijzigde straatnaam vastgesteld voor het uitbreidingsplan Roetendael Plus in Meddo. Ook krijgt de toegangsweg naar de Algemene begraafplaats een nieuwe straatnaam. De straatnaam Harbert in Meddo zal gewijzigd worden in Harberthof. De toegangsweg naar de Algemene begraafplaats aan de Waliënsestraat zal vanaf 1 januari 2010 Kerkhoflaan gaan heten. De adressering van de bestaande panden zal per 1 januari 2010 veranderen.

Harberthof
Na een reactie vanuit de belangenvereniging uit Meddo heeft het college van burgemeester en wethouder besloten om een eerder besluit te herzien. Hierbij zal de straatnaam Harbert uit een eerder besluit gewijzigd worden in Harberthof.

Kerkhoflaan
Om de vindbaarheid en adressering van de bestaande en toekomstige panden te waarborgen aan de toegangsweg naar de Algemene begraafplaats, is er voor gekozen om de huidige zijstraat van de Waliënsestraat een nieuwe straatnaam te geven.

Momenteel wordt namelijk onderzocht wat de bouwmogelijkheden zijn voor een aantal locaties aan deze toegangsweg: het terrein van voorheen natuursteenbedrijf Greven is in beeld voor het bouwen van een aantal nieuwe woningen. Op de locatie van de voormalige beheerderwoning wordt gekeken naar de mogelijkheden voor het bouwen van een pand met maatschappelijke doeleinden.

Wijziging adressering
De Algemene begraafplaats in de huidige situatie kent twee toegangswegen:
- de toegang vanaf de Waliënsestraat. Deze zal gebruikt worden voor rouwstoeten en bezoekende mensen van de begraafplaats. De begraafplaats en het gerestaureerde baarhuisje krijgen het adres Kerkhoflaan 9, 7103 KC Winterswijk.


- De toegang naar het pand vanaf de P.J. Oudlaan. Deze zal bestemd zijn voor leveranciers en begraafplaatspersoneel. Het pand krijgt het adres P.J. Oudlaan 2, 7103 KD Winterswijk. Het postadres blijft Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.