Politie Zeeland


---


W-3504-2009 Vals gebruik van 112, getuigen gezocht
Donderdagmiddag kwam er bij de meldkamer van Politie Zeeland een melding binnen van een ernstig ongeval op de Middelburgsestraat in Oost-Souburg.
Een jongetje zou rond 16.45 uur zijn aangereden door een scooter. Hij zou op de grond liggen en niet meer reageren. Ook zou hij gewond zijn geraakt aan zijn hoofd. Op zo'n moment laten agenten alles uit hun handen vallen en 'vliegen' met alle eenheden naar de opgegeven lokatie.

Daar aangekomen bleek er helemaal niemand aangereden te zijn, de agenten troffen geen gewond kind aan op de Middelburgsestraat en ook niet in de omgeving. Hier bleek duidelijk sprake van een valse melding en dus misbruik van het alarmnummer 112.

Bij het KLPD in Driebergen, waar de 112-melding is binnengekomen, wordt nu gerechercheerd met de bekende gegevens van de telefoon waarmee gebeld is. De Zeeuwse politie zoekt getuigen die mogelijk iets meer weten van diegenen die de melding hebben gedaan. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen, of te bellen met 0900-8844.