Uit onderzoeksresultaten reisbeoordelingswebsite Zoover blijkt: "Nederlandse vakantieganger vindt Polen minst gastvrij" 26/11/2009 20:53

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, November 26 /PRNewswire/ -- Het gastvrijheids onderzoek van vakantiewebsite http://www.zoover.nl, waarbij duizenden mensen hun stem uitgebracht hebben, toont aan in welk land Nederlandse vakantiegangers de meest gastvriendelijke behandeling krijgen. Uit de resultaten komt naar voren, dat Turkije met grote meerderheid verkozen is tot het meest gastvrije vakantieland. Polen scoort het slechtst met een score van 3% van het totaal aantal stemmen. Deelnemers aan het onderzoek konden een keuze maken uit een selectie van populaire Europese vakantielanden.

Eén op de drie Nederlanders verkiest Turkije tot meest gastvrije bevolking

Uit de selectie van populaire Europese vakantielanden, heeft de Nederlander zijn voorkeur uitgesproken voor de Turkse bevolking wanneer het gaat om gastvrijheid. Opvallend is dat Turkije in het onderzoek een grote voorsprong heeft op de andere landen. Turkije is door 30% van de stemmers uitgeroepen tot meest gastvrij, terwijl Duitsland en Spanje op gepaste afstand volgen met 'slechts' 19% en 14% van de stemmen.

Polen scoort slecht

De Nederlandse resultaten wijzen uit, dat de gastvrijheid van de Poolse bevolking verre van goed is in vergelijking met die van de Turken. Met een percentage van 3% van de stemmen kan geconcludeerd worden, dat Nederlanders tijdens een vakantiebezoek de Poolse bevolking als minst gastvrij zien. Ook Zwitsers staan niet bekend om hun gastvrijheid met een score van 4% in de Nederlandse onderzoeksresultaten.

De resultaten

Turkije 30%
Duitsland 19%
Spanje 14%
Italië 12%
Denemarken 7%
Zweden 6%
Frankrijk 5%
Zwitserland 4%
Polen 3%

Meer informatie over dit persbericht en andere onderzoeken is terug te lezen op het Zoover weblog http://weblog.zoover.nl/.

Over Zoover.nl

http://www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties worden beoordeeld. Zoover is naast Nederland ook actief in België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Turkije.

Meer informatie over alle uitslagen: Contactpersoon Bruno van de Laar, Telefoon +31(0)88-878-68-50, E-mail b.vandelaar@zoover.nl






-