"Dit nooit meer..."


Herdenking `Kezban Vural' slachtoffer eerwraak door Stichting Kezban

AMSTERDAM, 20091122 -- Donderdag 26 november 2009 zal stichting Kezban de in 1999 door eergerelateerd geweld omgebrachte Kezban Vural herdenken met witte ballonnen. Ook lanceert de stichting die dag haar interactieve website in het cultureel politiek centrum de Balie te Amsterdam. Op de website kunnen jonge meisjes en vrouwen hun ervaringen over eergerelateerd geweld delen, advies vragen aan deskundige vrijwilligers en informatie over eergerelateerde zaken vinden.

Rondom de lancering van de website wordt een forumdiscussie over eergerelateerd geweld georganiseerd met verschillende deskundigen en waaraan ook het Tweede Kamerlid Khadija Arib zal deelnemen. Daarnaast zullen verschillende afgevaardigden vanuit het Ministerie van Justitie en belangenorganisaties aanwezig zijn om eergerelateerde onderwerpen te bespreken. Het programma is toegankelijk voor publiek en duurt van 12.30 tot 17.00. Rond 15.00 zal Kezban Vural op straat, voor de Balie, worden herdacht door het oplaten van witte ballonnen.
De Stichting Kezban is opgericht in januari 2001 als reactie op de moord van Kezban Vural. Vural was een slachtoffer van eergerelateerd geweld en werd na haar scheiding bedreigd, lastiggevallen en uiteindelijk vermoord door haar ex-man. Op 22 juni 1999 werd Kezban Vural in Zwijndrecht, voor de ogen van haar kinderen, door haar ex-man doodgeschoten. De Stichting Kezban werkt sindsdien aan de bestrijding van eergerelateerd geweld en is van plan dit te blijven doen. De nieuwe website www.hallokezban.nl zal vanaf 26 november actief zijn.

Stichting Kezban





Stichting Kezban