Twitteren voor 18 plus


ZOETERMEER, 20091126 -- Het Internet is sinds kort weer een nieuw concept rijker: flirtzin.nl, een twitter-achtige community voor volwassenen. Flirtzin.nl is een gratis 18+ site waar mensen in 140 tekens een zogenaamde flirtzin kunnen plaatsen. Zo'n zin bevat een beschrijving van wat je zojuist voor spannends hebt gedaan of een oproep dat je nu zin hebt iets opwindends te gaan doen. Veelal ligt hierbij de nadruk op zogenaamde adult oproepen.

De site is voortgekomen uit een herkenbaar probleem. Iemand heeft op dit moment zin in een date, een flirt of een (spannend) contact maar er is niemand in de buurt om aan die behoefte te kunnen voldoen. Een gemiste kans want op dat moment zijn er mogelijk duizenden gelijkgestemden in Nederland met diezelfde zin. Flirtzin is bedoeld om deze
mensen op zeer eenvoudige wijze direct met elkaar in contact te brengen.

Tevens biedt de site de mogelijkheid om te vertellen wat je aan het doen bent of gedaan hebt en daarmee lijkt het sterk op twitter maar met als groot verschil dat op flirtzin de nadruk ligt op 18+ content. En er zijn meer opvallende verschillen met twitter. Zo kan je een fotootje meesturen welke als een aanklikbaar thumbnail in het bericht wordt gezet. Ook kan je live vanuit je msn messenger een bericht sturen die zonder tussenkomst op flirtzin wordt geplaatst en kan je van vrienden direct een notificatie van hun zin ontvangen in je email.

De interactie mogelijkheden buiten het web zijn groter dan bij twitter, hetgeen ook wel vereist is als je mensen snel met elkaar in contact wilt brengen. Binnen afzienbare tijd zal de site ook via de mobiele telefoon beter bereikbaar zijn, zodat ook via dit medium flirtzin makkelijk kan worden benaderd. De site is een kleine twee weken geleden op kleine schaal gelanceerd en heeft reeds duizenden aanmeldingen gekregen. Wellicht wordt hiermee "18+twitteren" een nieuwe begrip in 2010.





Ingezonden persbericht