MRV Communications introduceert Encryptie voor WDM systemen


MRV maakt belangrijke stap in de beveiliging van datatransport over glasvezelnetwerken

ETTEN-LEUR, 20091126 -- MRV Communications, Inc. (MRVC), heeft met de introductie van TM2-SFPENGE Encryptie module voor MRV's LambdaDriver WDM platform een belangrijke stap gezet in de beveiliging van data transport over glasvezel netwerken. Het LambdaDriver Wave Division Multiplexing (WDM) platform is wereldwijd in gebruik bij telecommunicatiebedrijven, Internetproviders en in grotere bedrijfsnetwerken. Het platform kenmerkt zich door een modulaire opbouw waardoor op een kosteneffectieve wijze WDM netwerken kunnen worden ingericht met een bandbreedte variërend van 2Mb tot en met 40Gb.

"We zijn blij met deze introductie, het verstevigt de toppositie van het LambdaDriver platform in de WDM markt", zegt Ed Zalmstra van MRV Benelux. "Nog geen drie maanden geleden zag al een Switching module voor de LambdaDriver het licht, en wederom zijn we in staat gebleken te innoveren in deze dynamische markt". Ed Zalmstra zag de laatste jaren de omzet van de LambdaDriver met dubbele cijfers groeien. Als reden daarvoor ziet hij het huidige beleid van MRV, daarbij staat de klant voorop en wordt alles gedaan om de kwaliteit van het product te waarborgen.

Encryptie

Data verkeer over glasvezel wordt in het algemeen als veilig gezien. Dat is onterecht, licht in een vezel kan wel degelijk worden afgetapt en waar het gaat om gewoon ethernet verkeer is de inhoud eenvoudig uit te lezen. Overheidsinstellingen en banken maken al jaren gebruik van encryptie om de veiligheid van de gegevens te waarborgen. Tot nu toe werd daar meestal aparte en dure apparatuur voor gebruikt. De groei van het dataverkeer over glasvezel heeft geleid tot een vraag naar meer encryptie capaciteit. De TM2-SFPENGE van MRV voegt niet alleen breedbandige encryptie toe maar integreert het tevens op de plek waar het van belang is, aan de rand ven het netwerk.

Technologie

De TM2-SFPENGE heeft twee Transponders, elk te gebruiken voor een apart kanaal. Elke transponder voorziet in data encryptie en compressie van het Ethernet verkeer met een bijzonder lage latency, ongeveer 4.5 microseconde en heeft een totale capaciteit van 2Gbps. Ook ondersteunt de module encryptie van "jumbo frames" (9022 Bytes) . Natuurlijk voldoet de TM2-SFPENGE aan de IETF standaards voor IPSec en IPComp, ondersteunt IPV4 en IPV6 en VLAN tag herkenning. De encryptie ondersteunt AES-128 en AES-256, DES en Triple DES in combinatie met SHA-1, SH-256, MD5 en AES authenticatie. De module maakt gebruik van een geïntegreerde hardware gebaseerde secure key generator en kan overweg met Diff-Hellman, RSA en DSA Public Keys.

Wave Division Multiplexing

WDM is een technologie waarbij over 1 glasvezel meerdere kleuren (Lambda's) licht gestuurd worden van gelijke of verschillende bandbreedte. Deze technologie maakt het mogelijk om de capaciteit van een glasvezelnetwerk te vergroten zonder dat er nieuwe vezels hoeven worden aangelegd. WDM wordt vooral toegepast op langere trajecten waarbij het leggen van nieuwe vezels kostbaar is. De bandbreedte is vrijwel onbeperkt.

Over MRV

MRV Communications, gevestigd in Chatsworth, Californië is een van de leidende producenten van geavanceerde WDM systemen voor data transport over glasvezel, Carrier Ethernet netwerken en Out of Band Management producten. MRV heeft over de gehele wereld vestigingen zoals ook sinds 1989 in de Benelux. De MRV producten worden zowel door Telecommunicatie bedrijven als in de enterprise markt toegepast.

Meer informatie kunt u vinden op www.mrv.com
of u kunt contact opnemen met:
Ed A. Zalmstra
Sales director Benelux
Bredaseweg 185
4872 LA Etten-Leur
Telefoon +31 (0)76-508 3525
Email ezalmstra@mrv.com