De auto van DSB Scheringa verkocht op autoveiling


Autoveiling wint aan poulairiteit bij verkopen auto

BARNEVELD, 20091126 -- In Barneveld is de collectie auto's van DSB geveild. Volkswagens en Skoda's van AZ voetballers, beroemde schaatsers en de Mercedes waar Scheringa zelf in reed werden in opdracht van de curator via de autoveiling verkocht.

Bijzonder was dat alle ingebrachte auto's de minimale prijs hebben gehaald. Dit geeft wel aan dat er momenteel vanuit de markt veel vraag is naar gebruikte auto's. De gemiddelde verkoopprijs was elfduizend euro en de Mercedes van Scheringa bracht zelfs ruim vijfendertig duizend euro op.

Autoveiling
Meer dan duizend mensen kwamen naar de veilingzaal in Barneveld en enkele duizenden boden online mee. Het succes van het online veilen van auto's merken ze ook bij de grootste autoinkoop site van Nederland: http://ikwilvanmijnautoaf.nl.

Auto verkopen via internet
Aan het woord een van de oprichters van ikwilvanmijnautoaf.nl Vincent Stevens: "Wij veilen dagelijks drie- tot vierhonderd auto's via een afgeschermde veiling. Particulieren kunnen auto's bij ons inbrengen waarna ze binnen 48 uur het hoogste bod ontvangen. Het verschil is dat bij ons uitsluitend officiële en goedgekeurde autobedrijven mee kunnen bieden op deze auto's."

Het bijzondere aan dit initiatief is dat de veiling geheel online plaatsvindt en dat de consument de auto thuis vanuit de luie stoel op de site kan zetten. Ook is er een telefonische klantenservice die elke dag tot negen uur `s-avonds de vragen van de klanten beantwoord.

Snel auto verkopen
Naast de veiling die 48 uur duurt is er nu ook een alternatief waarbij er voor jonge auto's 24 uur per dag en 7 dagen per week direct een bod wordt afgegeven. Dit kan doordat de dealers die op de site TurboTaxatie.nl zijn aangesloten geen bod doen op een specifieke auto, maar vooraf hebben aangegeven waar ze bepaalde auto's voor in willen kopen.

Anoniem auto verkopen
Nogmaals Vincent Stevens: "We merken dat veel mensen het op prijs stellen dat hun gegevens niet bekend worden op het internet. Als de auto via www.ikwilvanmijnautoaf.nl of www.turbotaxatie.nl wordt aangeboden dan blijven de gegevens van de bieder en de aanbieder geheim tot het moment van verkoop. Deze discrete manier van werken zorgt ervoor dat bijvoorbeeld ook veel bekende Nederlanders hun auto op deze manier verkopen".





Ingezonden persbericht