Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Koningin, Prins van Oranje en Prinses Máxima 27 november 2009 bij viering 50 jaar Genootschap van Hoofdredacteuren

Hare Majesteit de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn vrijdagmiddag 27 november in het Circustheater in Den Haag aanwezig bij de viering van het vijftigjarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren.

De Koningin neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het jubileumboek 'Storm in de media'. Het boek is samengesteld door Tony van der Meulen, oud-hoofdredacteur van Brabants Dagblad, en bevat interviews met hoofdredacteuren over journalistieke dilemma's. Tijdens de viering houdt Arnon Grunberg een feestrede.

Het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren is in 1959 opgericht als belangenorganisatie van hoofdredacteuren van dagbladen. Later kwamen daar ook de (adjunct)hoofdredacteuren van tijdschriften, omroepen en websites bij. Mede door toedoen van het Genootschap is het redactiestatuut tot stand gekomen waarin de redactionele onafhankelijkheid is vastgelegd in samenhang met de rol die de pers speelt in een democratie.

16 oktober 2009


* © RVD