Aandacht voor arbeid in 1e lijn werpt vruchten af

05/11/2009 14:57

Welder

Amsterdam, 5 november 2009 - Op vrijdag 27 november 2009 presenteren onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen de eerste resultaten van het project 'Sterk naar Werk. Ziek en mondig in de eerste lijn'. Dit project lijkt iets wezenlijks toe te voegen aan de huidige ondersteuning van mensen met gezondheidsvraag in relatie tot hun arbeid. De eerste onderzoeksresultaten geven aan dat via een innovatieve aanpak vooral minder weerbare mensen lijken te worden bereikt. De presentatie van de onderzoeksresultaten gebeurt tijdens het congres De Dag van de Arbeid en Gezondheid (De DAG). De DAG vindt plaats bij het College voor zorgverzekeringen (CVZ) in Diemen en duurt van 10.30 tot 13.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit congres bij te wonen.

Naast Joost van der Gulden (onderzoeker afdeling Eerstelijns Geneeskunde van UMC St. Radboud) komen in ieder geval ook Walter Etty (partner/adviseur Andersson Elffers Felix), Dik Hermans (voorzitter Raad van Bestuur van College voor Zorgverzekeringen) en Frans Nijhuis (buitengewoon hoogleraar Psychologie van Arbeid en Gezondheid aan de Universiteit Maastricht ) aan het woord. De discussie staat onder leiding van Martijn de Greve.

De NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde) en Welder, kennisinstituut op het gebied van arbeid en gezondheid van de werkende, organiseren voor de tweede keer De Dag van de Arbeid en Gezondheid. Tijdens dit congres wordt aangetoond dat het project 'Sterk naar Werk' een win-win-win-situatie oplevert: winst voor de werkende, winst voor de werkgever en winst voor de verzekeraar.

Het programma en inschrijfformulier van De DAG zijn te vinden op www.sterknaarwerk.info/dag. Deelname is gratis.

Over 'Sterk naar Werk'

'Sterk naar Werk' geeft ruimte aan innovatieve ideeën rond arbeidsgezondheidszorg in de eerste lijn. Op dit moment wordt op vijftien plekken in Nederland samen gewerkt tussen bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en zorgprofessionals in de eerste lijn. In al deze projecten staan de gevolgen van (een dreigende) 'ziekte' voor de maatschappelijke participatie en/of het werk en de empowerment van de patiënt centraal. Het doel is om de arbeidsparticipatie en maatschappelijke participatie van betaalde en onbetaalde werkenden te verhogen. Er worden vele creatieve oplossingen gemaakt. Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen brengen de processen en resultaten van dit project in kaart. Meer informatie is te vinden op www.sterknaarwerk.info.





http://www.sterknaarwerk.info/dag