Gemeente Langedijk


* Tien vaccinatielocaties in Noord-Holland Noord

Tien vaccinatielocaties in Noord-Holland Noord

12-11-2009 -
In Noord-Holland Noord worden tien sporthallen ingericht waar vaccinaties tegen de Mexicaanse Griep gaan plaatsvinden. Deze week heeft minister Klink van Volksgezondheid besloten kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar te vaccineren tegen Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A, H1N1). Kinderen die jonger zijn dan een half jaar worden niet gevaccineerd. Om deze groep te beschermen worden de ouders/verzorgers en inwonende broertjes en zusjes gevaccineerd. Alleen al in Noord-Holland Noord wordt de vaccinatiedoelgroep met zo'n 40.000 kinderen en volwassenen uitgebreid.
De doelgroep ontvangt twee vaccinaties met een tussenpauze van minimaal drie weken. De eerste vaccinatieronde vindt in de week van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november plaats, de tweede vaccinatie wordt in de week van maandag 14 december tot en met vrijdag 18 december toegediend.

Logistiek is het niet mogelijk om in elke gemeente een vaccinatielocatie in te richten. Dat betekent dat inwoners van sommige gemeenten de vaccinatie moeten halen in de buurgemeente. Dit geldt ook voor de inwoners van de gemeente Langedijk. Zij worden verwacht in Sporthal Heerhugowaard Zuid.

Oproepkaarten
Iedereen die voor een vaccinatie in aanmerking komt ontvangt in de loop van volgende week een oproepkaart. Bij de oproepkaart wordt nadere informatie verstrekt over de datum van vaccinatie, de locatie en het tijdstip. Er komen twee uitnodigingsbrieven. Eentje voor (oudersverzorgers van) kinderen tussen 6 maanden tot en met 4 jaar en één voor ouders/verzorgers, inwonende broertjes, zusjes van kinderen tussen 0 en 6 maanden. Vanaf begin volgende week is ook op de website www.ggdhollandsnoorden.nl (klik op de button Grieppandemie) op te vragen wie zich op welk moment moet melden en waar de vaccinatie wordt verstrekt. Dat kan eenvoudig door het intoetsen van de postcode.

Minister Klink heeft afgelopen maandag ook zwangere vrouwen dringend geadviseerd zich vanaf veertien weken zwangerschap te laten vaccineren. Zwangere vrouwen ontvangen geen oproepkaart. Zij kunnen contact opnemen met de huisarts.

Informatienummer en website
GGD Hollands Noorden heeft voor vragen het informatienummer 072 566 2662 opengesteld. Het nummer is vooralsnog alleen bereikbaar tijdens kantooruren (8.30 - 17.00 uur). Ook is een publiekswebsite beschikbaar. Op de website wordt het publiek in de regio geinformeerd over diverse zaken, vooral zaken die betrekking hebben op lokale en regionale maatregelen. Op de website is ook een uitgebreide vraag- en antwoordrubriek te vinden. De site is te benaderen via: www.ggdhollandsnoorden.nl en www.veiligheidsregio-nhn.nl. Klik op de button Grieppandemie.