Dank aan 600 dijkwachten

19/11/2009 17:34

Eggink Van Manen

Op vrijdag 27 november aanstaande nodigt waterschap Hollandse Delta 600 vrijwillige dijkwachten en medewerkers uit voor een besloten filmvoorstelling van de film 'De Storm' om 17.30 uur in theater Het Plein, Koningsplein 2 in Ridderkerk.

Dit als teken van dank voor hun inzet en betrokkenheid bij het waterveilig houden van het gebied. Het initiatief wordt ondersteund door de campagne Nederland Leeft Met Water. Voorafgaand aan de filmvoorstelling, om 16.30 uur, staat dijkgraaf ing. J.M. Geluk de aanwezige pers te woord. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

De persbijeenkomst start om 16.30 uur, inloop vanaf 16.00 uur. Dijkgraaf ing. J.M. Geluk geeft toelichting op het initiatief tot de filmvoorstelling en over het belang van de dijkbewakingorganisatie voor het waterschap en de leefbaarheid in de regio. Ook staat hij stil bij het gebruik van de interactieve opleidingsgame Dijk Patrouille. Met deze game zijn de dijkwachten in staat om te oefenen in hoe te handelen bij calamiteiten. Er is ook gelegenheid voor de pers om de game zelf uit te proberen.

Na afloop van de persbijeenkomst, om circa 17.30 uur, is er gelegenheid om in de foyer opnamen te maken van de ontvangst van de dijkwachten en hun partners. De film 'De Storm' start om 18.00 uur.

U bent van harte welkom deze persbijeenkomst en ontvangst van de dijkwachten bij te wonen. Wilt u (deels) aanwezig zijn of heeft u interesse in een interview met een van de betrokkenen, neemt u dan contact op met ondergetekende.

Bij de start van elk stormseizoen staan elk jaar weer enkele honderden vrijwilligers en medewerkers van Hollandse Delta klaar om de dijken in het waterschap te inspecteren in geval van storm en hoogwater. Mede dankzij hun inzet is het waterschap in staat om de waterveiligheid in het gebied te garanderen. Waterveiligheid is ook speerpunt in de campagne Nederland Leeft Met Water. Juist de actieve betrokkenheid van burgers bij de waterveiligheidprojecten is in de campagne heel belangrijk. Daarom steunt de campagne het initiatief van Hollandse Delta om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten, in de vorm van een voorstelling van 'De Storm'. De film herinnert ons aan de watersnoodramp in 1953 en laat tegelijkertijd weer zien hoe belangrijk het is dat we bewust en verstandig omgaan met het water om ons heen. Dit komt ook tot uiting in de campagne Nederland Leeft Met Water en de vele lokale projecten van het waterschap. Meer informatie hierover vindt u op www.wshd.nl en www.nederlandleeftmetwater.nl

Graag tot ziens op 27 november in Ridderkerk!

Namens waterschap Hollandse Delta en Nederland Leeft Met Water,

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl