Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gratis soa- en hivtesten voor MSM rond Wereld Aids Dag

27, 28 en 29 november

GGD Rotterdam-Rijnmond bezoekt in het weekend voorafgaande aan Wereld Aids Dag ontmoetingsplekken voor mannen die seks hebben met mannen (MSM) om hen gratis en anoniem te testen op hiv en soa. MSM kunnen tevens gratis gevaccineerd worden tegen hepatitis B. De eerste actie is op 27 november van 20.00 tot 24.00 uur bij Apollo, Schiedamsesingel 175 in Rotterdam.

Je kunt natuurlijk ook één van de andere acties bezoeken:
· 28 november, 14:00-17:00 uur Gay Toys, Keerweer 10, Rotterdam
· 29 november, 14:00-17:00 uur Sauna Spartacus, 's Gravendijkwal 130 2e etage, Rotterdam

Testen op hiv en soa
Mannen die seks hebben met mannen wordt geadviseerd zich minstens één keer per jaar te laten testen op hiv en twee keer per jaar op soa. Veel mannen doen dit nog niet. Vandaar dat de GGD met de testacties op locatie het belang van regelmatig testen op hiv en soa onder de aandacht wil brengen.

Hepatitis B is een ernstige soa!
Hepatitis B kan een ernstige leverontsteking veroorzaken. Vaccinatie is de enige manier om je er langdurig tegen te beschermen. Je kunt tijdens de acties gratis en anoniem je eerste vaccinatie krijgen. Voor een langdurige bescherming tegen hepatitis B zijn nog twee vervolgvaccinaties nodig. Die kun je halen bij een GGD in je buurt of tijdens een van de maandelijkse vaccinatieacties op locatie in Rotterdam.

Geen tijd om langs te komen?
Ga dan naar Test Lab op www.mantotman.nl om een gratis hiv en soa test te regelen bij een laboratorium in Rotterdam of Amsterdam. De uitslag krijg je online, via inloggen met je persoonlijke code en wachtwoord. Als er een soa gevonden is word je verwezen naar de soa-poli voor behandeling en eventueel verder onderzoek.

Op www.b-a-man.nl kun je online een afspraak maken voor gratis hepatitis B vaccinatie bij een GGD in je buurt.