Gemeente Coevorden

Vaccinatie tegen nieuwe influenza

In de gemeente start het vaccinatieprogramma tegen de nieuwe influenza (Mexicaanse griep) op vrijdag 27 november. Kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar krijgen een vaccinatie aangeboden. Ook huisgenoten van kinderen van 0 tot 5 maanden kunnen er een krijgen. De vaccinatie bestaat uit twee prikken.

De vaccinaties worden gegeven in Sporthal 't Grootveld, Dalerveensestraat 30b in Dalen. De eerste vaccinatie is op vrijdag 27 november van 13.00 tot 18.30 uur en de tweede op vrijdag 18 december van 13.00 tot 18.30 uur. Om de kinderen bezig te houden tijdens het wachten worden enkele activiteiten georganiseerd. Neem naar de vaccinatie de oproepkaart en uw legitimatie mee.

Alle ouders/verzorgers van kinderen geboren op 24 november 2004 tot en met november 2009 hebben een brief en oproepkaart ontvangen van de GGD Drenthe die de vaccinaties uitvoert. Het oproepschema en het overzicht waar en wanneer de vaccinaties worden gegeven, staan in deze brief vermeldt. Deze informatie is ook beschikbaar op de website www.ggddrenthe.nl.

Voor vragen over de vaccinatie tegen de nieuwe influenza kunt u gratis bellen met tel. 0800-1100 of terecht op de website www.grieppandemie.nl.