SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


Circus event "Europa om de hoek" geopend door minister Donner

Het SNN is als regio betrokken bij het circus event "Europa om de hoek", een grote circustent met stands die vrijdagmiddag 27 november wordt geopend op het Utrecht CS door minister Donner. In de tent laten diverse Europese organisaties zien aan het publiek welk nut Europa voor hen kan hebben. Het circus event wordt georganiseerd door de Europese Commissie in nauwe samenwerking met het Agentschap SZW, het ministerie van Economische Zaken en vertegenwoordigers van de grootste Europese subsidiefondsen.

De titel van het evenement `Europa om de hoek: samen sterk' komt van de website (www.europaomdehoek.nl) en de gelijknamige fototentoonstelling. Aan de hand van de website of de foto's van 16 aansprekende voorbeeldprojecten kunnen passanten zien welke Europese projecten er bij hen om de hoek worden uitgevoerd.

Website Europaomdehoek.nl
De nieuwe website www.europaomdehoek.nl biedt vanaf 26 november onder andere een interactieve projectenkaart. Daarop kunnen geinteresseerden in een oogwenk allerlei projecten vinden die Europa in Nederland meefinanciert.
Tijdens het circus event zijn er ook mensen, onder wie GroenLinks-Europarlementariƫr Marije Cornelissen, aanwezig die uw vragen over Europa kunnen beantwoorden. Bijvoorbeeld over het zoeken naar werk, studeren in het buitenland, het opzetten van een bedrijf of het aanvragen van een subsidie.

Vanaf 26 november 17.30 uur: www.europaomdehoek.nl