Gemeente Lelystad

Joris van Casteren gidst lezers door zijn Lelystad

Woensdag 25 november 2009

Joris van Casteren leidt vrijdag 27 november voor de eerste maal lezers van zijn boek Lelystad rond door zijn stad.

Route van boek Lelystad

City Marketing Lelystad heeft samen met Joris van Casteren, genomineerde voor de AKO-literatuurprijs 2009, een stadstoer opgezet die de route van zijn boek volgt.

Eerste kennismaking met stad

Het boek `Lelystad' biedt voor veel lezers een eerste kennismaking met de geschiedenis van Lelystad vanuit het oogpunt van Joris van Casteren. Mensen kunnen fysiek kennis maken met de kwaliteiten van de stad. Hiertoe organiseert Lelystad reeds tien jaar algemene `Gastentoers'. Met deze toers kunnen Lelystedelingen vrienden en familie uitnodigen om hun Lelystad te komen bezoeken en bezichtigen.

Hedendaags Lelystad

Samen met Joris van Casteren is de eerste thematische gastentoer opgezet. Er is een passende route uitgestippeld die naadloos aansluit bij de anekdotes en passages uit zijn boek. Deze gastentoer gaat verder waar de roman ophoudt. Zo biedt deze de ruimte om ook het hedendaagse Lelystad te ontdekken, naast de plaatsen uit de geschiedenis van Joris van Casteren.

Aanmelden

Op 27 november 2009, tussen 10.00 en 11.30 uur, vindt deze thematische gastentoer voor de eerste maal plaats. Joris van Casteren treedt als gids tijdens deze toer op om dieper in te kunnen gaan op zijn verhaal.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via
info@citymarketinglelystad.nl. Meer informatie over de toer van Joris van Casteren en de algemene gastentoers is te vinden op www.gastentoerslelystad.nl.

---