Gemeente Geldermalsen

Bestemmingsplan Enspijk

Het ontwerpbestemmingsplan Enspijk 2009 ligt vanaf 27 november 6 weken ter inzage.

Stand van zaken november 2009

Al geruime tijd werkt het gemeentebestuur aan het actualiseren van de bestemmingsplannen voor alle elf tot de gemeente Geldermalsen behorende kernen. Als resultaat van dit Planologisch Inhaal Project (PIP) hebben inmiddels Buurmalsen, Beesd, Deil, Meteren, Rhenoy, Rumpt en Tricht een nieuw bestemmingsplan gekregen. Onlangs zijn de nieuwe bestemmingsplannen voor Gellicum en Acquoy en Enspijk gepresenteerd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Enspijk 2009 ligt tot 7 januari 2009 ter inzage bij het Klantencontactcentrum.

Reageren

Gedurende de inzagetermijn van 27 novemer t/m 7 januari 2010 kan iedereen een schriftelijke reactie sturen naar het college van B&W. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan moet u hiervoor uiterlijk 31 deember 2009 een afspraak maken met mevr. I. Broekmans, tel. (0345) 586 611.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan Enspijk 2009 is eind 2008 aan de inwoners en andere belangstellenden en belanghebbenden voorgelegd. Samen met bijbehorende stukken lag het voorontwerpbestemmingsplan Enspijk 2009 vanaf 7 november tot en met 19 december 2008 in het gemeentehuis ter inzage. In diezelfde periode kon het ook worden ingezien bij de vestiging van de Openbare Bibliotheek in Geldermalsen.
* Download hier de plankaart

* Download hier de ruimtelijke structuur en waardering Enspijk
* Download hier de ruimtelijke uitgangspunten en zonering Enspijk
* Download hier de richtafstandenlijsten

* Download hier de regelgeving

* Download hier de toelichting

* Download hier de archeologische beleidskaart
* Download hier de brochure

Lees hier het verslag van de inspraakavond.

Bekijk hier de presentatie bestemmingsplan Enspijk

Tijdens deze avond, die onder leiding stond van de heer Van de Broek, voorzitter van de commissie Grondgebied, werd het plan door de stedenbouwkundige nog een keer toegelicht. De aanwezigen kregen op verschillende manieren uitgebreid de gelegenheid hierover hun vragen/opmerkingen kenbaar te maken.

Eindverslag inspraak

Lees hier het inspraakverslag.
Het eindverslag wordt vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en ter kennisneming toegezonden aan de commissie Grondgebied en de gemeenteraad in maart 2009.

Zodra deze procedure is doorlopen volgt er in een volgende fase een vertaling in achtereenvolgens een ontwerpbestemmingsplan en een definitief bestemmingsplan. In die fase wordt inspraak geregeld via de normale daarvoor geldende procedures op grond van de Wet ruimtelijke ordening

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258